Më Live Casino në Greqia

Shtrirja e lojërave në kazinotë greke renditet ashtu si çdo treg tjetër i zhvilluar mirë për lojërat e fatit live. Çdo kazino live ofron një larmi të madhe lojërash për lojtarët e saj. Lojërat e drejtpërdrejta të kazinosë janë shfaqur si një mënyrë shumë e mirë për të përjetuar vërtet eksitimin e lojërave të vërteta të kazinosë pa lënë divanin tuaj.

Të gjitha kazinotë më të mira live në Greqi kanë një seksion të tregtarëve të drejtpërdrejtë ku lojtarët mund të luajnë kundër tregtarëve dhe gjithashtu të komunikojnë me lojtarë të tjerë. E gjithë kjo transmetohet drejtpërdrejt nga studiot e lojërave si Net Entertainment dhe Evolution. Lojërat e drejtpërdrejta të kazinosë mund të luhen nga çdo pajisje, ato janë miqësore me celularin, kështu që nuk ka rëndësi nëse lojtarët përdorin smartphone Android, iOS ose Windows, apo edhe një tabletë. Lexoni më tej për të mësuar më shumë rreth kazinove live dhe si të gjeni kazinonë më të mirë live në Greqi që i përshtatet nevojave tuaja.

Më Live Casino në Greqia
Rreth Greqisë

Rreth Greqisë

Greqia, një vend që zyrtarisht dhe diplomatikisht njihet si Republika Helenike, ndodhet në Evropën Juglindore. Në vitin 2018 numri zyrtar i popullsisë ishte 10.7 milionë, me Athinën si qytetin dhe kryeqytetin më të madh të vendit. Greqia ka gjithashtu vijën bregdetare më të gjatë në pellgun e Mesdheut, dhe në territorin e saj, ajo përfshin një numër të madh ishujsh, 227 prej të cilëve janë të banuar.

Shtrirja e lojërave në kazinotë greke renditet ashtu si çdo treg tjetër i zhvilluar mirë për lojërat e fatit live. Çdo kazino live ofron një larmi të madhe lojërash për lojtarët e saj. Kazinotë më të mira online live në Greqi janë shfaqur si një mënyrë shumë e mirë për të përjetuar vërtet emocionet e lojërave të vërteta të kazinove pa lënë divanin tuaj.

Rreth Greqisë
Kazino të drejtpërdrejta në Greqi

Kazino të drejtpërdrejta në Greqi

Shtrirja e lojërave në kazinotë greke renditet ashtu si çdo treg tjetër i zhvilluar mirë për lojërat e fatit në internet. Çdo kazino live ofron një larmi të madhe lojërash për lojtarët e saj. Greqia lojëra të drejtpërdrejta të kazinosë në internet janë shfaqur si një mënyrë shumë e mirë për të përjetuar me të vërtetë eksitimin e lojërave të vërteta të kazinosë pa lënë divanin tuaj.

Të gjitha të Kazinotë kryesore të drejtpërdrejta në Greqi kanë një seksion të tregtarëve të drejtpërdrejtë ku lojtarët mund të luajnë kundër tregtarëve dhe gjithashtu të komunikojnë me lojtarë të tjerë. E gjithë kjo transmetohet drejtpërdrejt nga studiot e lojërave si Net Entertainment dhe Evolution. Lojërat e drejtpërdrejta të kazinosë mund të luhen nga çdo pajisje, ato janë miqësore me celularin, kështu që nuk ka rëndësi nëse lojtarët përdorin smartphone Android, iOS ose Windows, apo edhe një tabletë.

Kazino të drejtpërdrejta në Greqi
Historia e lojërave të fatit në Greqi

Historia e lojërave të fatit në Greqi

Bixhozi në ditët e para
Kumari në Greqi filloi në periudhën e lashtë, ku njerëzit kishin mënyrat e tyre për të vendosur baste. Lojërat zakonisht bazoheshin në hedhjen e zarave dhe hedhjen e monedhave. Ka disa burime që pretendojnë se loja e pokerit ka filluar në Greqinë e Lashtë, por nuk ka asnjë provë të fortë për këtë pretendim.

Kazinoja më e vjetër në Greqi thuhet se është ndërtuar në Loutraki në fillim të shekullit të 20-të. Sa i përket kazinove moderne, shumica e tyre janë institucione shumë luksoze ku lojtarët mund të vendosin bastet e tyre në një nivel të lartë komoditeti.

Qasje e lehtë

Lojtarët në Greqi mund të përdorin lehtësisht një shumëllojshmëri të tërë kazinove online nga operatorë të huaj. Megjithatë, është një lloj zone gri, pasi rregullatorët grekë dhe gjykatat në Evropë kanë vendosur mendime krejtësisht të ndryshme mbi ligjshmërinë e lojërave të fatit në internet në Greqi. Aktualisht, janë nëntë kazino aktive të licencuara në Greqi. Ata janë të gjithë të bazuar në kontinentin e vendit dhe në ishujt grekë të Syros, Rodos dhe Korfuzit.

Kumari në Greqi lejohet vetëm brenda kazinove me licencë të vlefshme, nuk lejohet në asnjë hapësirë publike. OPAP (anglisht: Greek Organization of Football Prognostics) kishte të gjithë fuqinë në të gjitha format e lojërave të fatit që nga lindja e tij në 1958. Pavarësisht gjithë këtij presioni dhe procesit të privatizimit, OPAP ka arritur të rimarrë kontrollin e të gjitha llojeve të lojërave të fatit të kazinove deri në vitin 2030.

Lojërat e fatit në ditët e sotme në Greqi

Një temë që ende shkakton shumë diskutime të nxehta në Greqi është kumari në internet. BE-ja akuzoi vazhdimisht Greqinë për korrupsion dhe shkelje të ligjit të BE-së kur bëhet fjalë për lojërat e fatit live. Është e qartë se kazinotë online të cilat po operojnë ose planifikojnë të hyjnë në tregun grek të lojërave të fatit janë të mbingarkuar nga rregulloret.

Por, duke qenë se interesi për lojërat e fatit është i lartë te lojtarët grekë, mund të thuhet se ia vlen. Ashtu siç u përmend më parë, kumari ka qenë gjithmonë jashtëzakonisht i popullarizuar në Greqi dhe po zhvillohet me shfaqjen dhe zhvillimin e lojërave të fatit live dhe celular.

Rregulloret janë zbutur pak, por ka ende tarifa të mëdha nga politikat tatimore, kështu që mund të kalojë pak kohë përpara se lojtarët grekë të marrin një shumëllojshmëri të gjerë operatorësh për të zgjedhur se ku do të vendosin bastet e tyre. Për momentin duket se më së shumti përfitojnë operatorët e huaj nga interesi i madh, pasi në treg kanë hyrë tashmë shumë marka ndërkombëtare të kazinove.

Historia e lojërave të fatit në Greqi
E ardhmja e kazinove të gjalla në Greqi

E ardhmja e kazinove të gjalla në Greqi

E ardhmja e kazinove live në Greqi është e pasigurt, për të thënë të paktën. Është evidente se vendi ka pasur një histori të turbullt me legalizimin e lojërave të fatit online, por duket se gjërat janë të pashmangshme në drejtimin e duhur.

Momentalisht, monopoli i OPAP-it nuk është aq i fortë sa ka qenë, gjë që mund t'i atribuohet presionit të madh të BE-së dhe lojtarëve grekë. Për sa i përket të ardhmes, është e qartë se lojtarët grekë duan të vendosin baste, dhe ashtu si çdo vend tjetër i zhvilluar, ata pëlqejnë të përfitojnë plotësisht nga mundësitë e lojërave të fatit në internet, kështu që kombinuar me presionin shtesë nga BE-ja, duhet të presim që legjislacioni të jetë edhe më i zbutur dhe i përshtatur për nevojat e tregut grek të lojërave të fatit.

E ardhmja e kazinove të gjalla në Greqi
A janë të ligjshme kazinotë në Greqi?

A janë të ligjshme kazinotë në Greqi?

Bixhozi në Greqi lejohet vetëm kur ndodh brenda çdo lokali kazinoje, por jo jashtë këtyre objekteve. Për momentin, ka 10 kazino të rregulluara në Greqi, me shumicën dërrmuese të tyre të vendosura në ishujt grekë – veçanërisht në Rodos dhe Korfuz, pasi këto ishuj njihen edhe si destinacione turistike jashtëzakonisht tërheqëse në vend.

Mbikëqyrja, monitorimi dhe kontrolli i operatorëve të lojërave të fatit në territorin e Greqisë kryhen nga një organ administrativ që quhet Komisioni Helen i Lojërave të Fatit (KGK), i cili ka 9 anëtarë të zgjedhur drejtpërdrejt nga Ministria e Financave.

Kazino të drejtpërdrejta

Për sa i përket kazinove të drejtpërdrejta, është e rëndësishme të theksohet se kompania me pronësi greke OPAP ka një monopol të plotë të sferës së kazinove live online deri në vitin 2030. Gjithsesi, lojtarët grekë mund të luajnë kumar në një numër të tërë operatorësh të huaj që kanë optimizuar faqet e tyre të internetit në Gjuhë greke si dhe anglisht. Bastet e vendosura në këto kazino pranohen në euro dhe dollarë amerikanë.

Sipas ligjit grek, operatorëve nuk i ndalohet të aplikojnë për licencë për kazino live online në territorin e vendit, por siç u tha më parë, monopolist në atë fushë është OPAP. BE-ja vazhdimisht po bën presion shtesë për ta bërë këtë monopol më të rregulluar dhe më ligjor, ndaj ligji në Greqi duhet të ndryshojë për të qenë në përputhje me kërkesat e BE-së.

Rregullore Ligjet dhe Autoritetet

Çdo fushë e veprimtarisë së lojërave të fatit rregullohet me Ligjin 4002/2011. Këtu vendosen të gjitha rregullat dhe kushtet sipas të cilave të gjitha shërbimet e lojërave të fatit lejohen të ofrohen nga operatorët e lojërave të fatit në vend. Mbikëqyrja dhe kontrolli i veprimtarisë së lojërave të fatit bëhet nga organi i pavarur administrativ i quajtur Komisioni Helen i Lojërave të Fatit, në të cilin marrin pjesë 9 anëtarë të zgjedhur drejtpërdrejt nga Ministri i Financave.

Pas prezantimit të Aktit të Lojërave të Fatit i vitit 2011, të gjithë operatorët e huaj kishin të drejtë për licencim. Por, jo një numër i madh i operatorëve të tillë treguan gatishmëri për të hapur çdo operacion kazinoje në Greqi pasi, së pari, nuk ka një procedurë të qartë të procesit të licencimit dhe qeveria greke ka goditur një normë tatimore prej 30% për operatorët e huaj.

A janë të ligjshme kazinotë në Greqi?
Lojtarët grekë lojërat e preferuara të drejtpërdrejta

Lojtarët grekë lojërat e preferuara të drejtpërdrejta

Si në çdo vend dhe platformë të rangut të lartë në mbarë botën, shumëllojshmëria e lojërave në dispozicion të lojtarëve është e madhe. Disa nga lojërat e disponueshme janë:

Lojëra të drejtpërdrejta me tregtarë

Lojërat me tregtarë të drejtpërdrejtë janë shumë argëtuese dhe në rritje në Greqi, ashtu siç janë në pjesën tjetër të botës. Disa nga lojërat e drejtpërdrejta të tregtarëve janë:

  • Bakarat
  • Ruletë
  • Backjack

Ato janë krejtësisht një koncept i ri i lojërave që duket të jenë më të preferuarit e lojtarëve në të ardhmen e afërt.

Të gjithë operatorët e mirë të renditjes kanë një seksion të lojërave të drejtpërdrejta miqësore për celularin, kështu që lojtarët mund t'i shijojnë këto lojëra kudo që të jenë. Lojërat janë gjithashtu të optimizuara për çdo sistem operativ, qoftë iOS, Android ose Windows.

Lojtarët grekë lojërat e preferuara të drejtpërdrejta
Ofruesit kryesorë të softuerit

Ofruesit kryesorë të softuerit

Çdo lojtar që dëshiron të hyjë në një uebsajt të caktuar të kazinosë live, fillimisht do të kontrollojë listën e ofruesve të lojërave, dhe me të drejtë. Legjislacioni është ende pak i dyshimtë kur bëhet fjalë për lojërat e fatit në internet, por operatorët e mirë bashkëpunojnë me ofruesit e lojërave si:

Meqenëse këta janë të gjithë ofrues të mirëpërcaktuar të lojërave, ata bashkëpunojnë vetëm me operatorë të licencuar të kazinosë live. Kjo është pikërisht arsyeja pse lojtarët këshillohen gjithmonë të vendosin bastet e tyre në faqet e licencuara për të shmangur çdo mashtrim. Meqenëse lojërat me tregtarë të drejtpërdrejtë janë shumë të njohura në mesin e lojtarëve grekë, Evolution Gaming është shfaqur si ofruesi më i preferuar i lojërave, pasi padyshim ofron lojërat më të mira të tregtarëve të drejtpërdrejtë.

Ofruesit kryesorë të softuerit
Bonuset më të preferuara të kazinove në Greqi

Bonuset më të preferuara të kazinove në Greqi

Kazinotë greke ofrojnë një grup pothuajse standard të bonuse për lojtarët e tyre: bonuse të mirëseardhjes, bonuse pa depozita, promovim i lojërave të reja dhe veçorive të kazinosë, e kështu me radhë. Të gjitha këto bonuse mund të jenë po aq të dobishme, por vetëm nëse lojtarët arrijnë të plotësojnë kërkesat e vendosura nga kazinoja. Derisa lojtarët ta bëjnë këtë, këto bonuse nuk do të mbeten të pranueshme për t'u përdorur.

Bonusi i mirëseardhjes

Bonusi i mirëseardhjes është një bonus standard që u jepet lojtarëve të rinj në faqen e kazinosë live dhe lojtarët mund ta pretendojnë atë në çdo kazino të zgjedhur live. Zakonisht mbulon 100% të depozitës së parë të lojtarëve. Kazinotë greke të drejtpërdrejta në internet kanë një bonus mjaft të mirë të mirëseardhjes ose regjistrimit për çdo lojtar të ri, dhe një numër i madh i tyre mund t'u sigurojë lojtarëve më shumë se 100 dollarë fonde shtesë pasi të bëjnë depozitën e parë ose fillestare.

Kazinotë më të mira të drejtpërdrejta greke ofrojnë gjithashtu tërheqje të shpejta në kuletat elektronike dhe kartat. Siç dihet zakonisht, një faqe e mirë dhe e besueshme duhet të jetë në gjendje të përpunojë disa kërkesa për pagesa dhe të shpërndajë fonde në llogaritë e lojtarëve brenda 24 deri në 48 orëve.

Kthim parash

Më në fund, kazinotë live në Greqi dihet se ofrojnë kthimi i parave opsione për lojtarët e tyre, dhe tradicionalisht kjo ka qenë një mënyrë mjaft e mirë për të mbajtur lojtarët duke ofruar një sasi të vogël të fitimeve të tyre të mundshme përsëri në llogaritë e tyre.

Si të kërkoni këto bonuse

Kërkesa e parë logjike për të kërkuar ndonjë bonus në çdo kazino të drejtpërdrejtë është që një lojtar duhet të regjistrohet në faqen e tyre me dokumentacion të caktuar që kërkohet që vërteton se lojtari nuk është i mitur.

Bonuset e mirëseardhjes mund të kërkohen vetëm një herë – pas regjistrimit të lojtarëve dhe depozitimit të parë. Bonuset e kthimit të parave zakonisht kanë një shumë minimale dhe maksimale që mund t'u kthehen lojtarëve. Këto bonuse nuk janë vërtet të komplikuara për t'u përdorur dhe kuptuar, gjithçka që i nevojitet një lojtari për fillim është të luajë një lojë me tregtarë të drejtpërdrejtë për t'u kualifikuar për këtë lloj bonusi.

Vlen të përmendet se përveç këtyre bonuseve, kazino të caktuara live mund të zgjedhin të ofrojnë diçka unike në pjesë të caktuara të vitit/muajit e kështu me radhë, kështu që mund të jetë e dobishme nëse promovimet e tyre kontrollohen rregullisht nga lojtarët.

Bonuset më të preferuara të kazinove në Greqi
Metodat e pagesës në Greqi

Metodat e pagesës në Greqi

Është e pranuar gjerësisht në mesin e lojtarëve që shijojnë kazinotë live në mbarë botën se një tregues i qartë se ata po regjistrohen për një kazino të mirë live online janë llojet e menyra pagese ato ofrojnë. Metodat e pagesës janë një nga shenjat e para të cilësisë dhe besueshmërisë së një kazinoje të caktuar live. Kur ajo kazino live online ofron një larmi mënyrash pagese, kjo është një shenjë se ai operator ka të bëjë me një bazë shumë të madhe klientësh dhe kompanitë më të mëdha financiare dhe të pagesave kanë besim të plotë tek ai operator.

Kazinotë e drejtpërdrejta greke ofrojnë depozita dhe tërheqje të sigurta nga kartat e kreditit, kuletat elektronike, si dhe transfertat e kartave të parapaguara. Disa nga mënyrat kryesore të pagesës në Greqi janë:

Ewallet kanë rezultuar të jenë më të besueshmet në mesin e lojtarëve pasi, megjithëse mund të paguajnë disa tarifa të vogla transferimi, ato ofrojnë veçoritë më të mëdha të sigurisë nga të gjitha opsionet e pagesave të përmendura më sipër. Tërheqjet dhe depozitat janë zakonisht të shpejta.

Metodat më pak të njohura të pagesës në Greqi

Metodat e pagesës që janë provuar të jenë pak më pak të pranuara nga lojtarët grekë janë EntroPay dhe WebMoney. Lojtarëve u pëlqen të përdorin metodat dhe opsionet e pagesave të lartpërmendura, të vendosura mirë për transaksionet e tyre.

Kriptomonedha është diçka që pranohet në disa kazino të drejtpërdrejta në mbarë botën, por ende nuk është zhvilluar mirë si një metodë pagese në Greqi, pasi tregu është ende mjaft i ri dhe ende mjaft i turbullt, por ndoshta lojtarët mund të presin që e gjithë kjo të ndryshojë në ardhmja e afërt.

Metodat e pagesës në Greqi

FAQ

Gjithçka që duhet të dini për kazinotë

A është e ligjshme kumari online në Greqi?

Po, kumari në internet është i ligjshëm në Greqi, megjithëse nuk ka qenë gjithmonë kështu, pasi qeveritë greke kanë bërë ndryshime të shpeshta në ligjin e lojërave të fatit. Disa operatorë të mëdhenj si Betfair dhe William Hill janë ndër kompanitë e licencuara për të ofruar lojëra kazino online në Greqi.

A ka ndonjë bonus që lojtarët mund të pretendojnë në këto kazino të drejtpërdrejta?

Po, të gjitha kazinotë greke kanë një listë të madhe bonusesh për lojtarët e tyre – Bonus i mirëseardhjes, i cili zakonisht mbulon depozitën e parë; Rrotullime Falas, të cilat mund të përdoren në lojëra elektronike specifike kur një lojtar hyn në një kazino të re; Shpërblime besnikërie, të cilat u mundësojnë lojtarëve të regjistruar tashmë të fitojnë para shtesë kur depozitojnë.

Kush e rregullon tregun e lojërave të fatit?

Lojërat e fatit në Greqi rregullohen, mbikëqyren dhe kontrollohen nga një autoritet i pavarur administrativ i njohur si Komisioni Helen i Lojërave të Lojërave (HGC). Ato rregullojnë çdo aktivitet të lojërave të fatit në territorin e Greqisë. Çdo operator që dëshiron të fillojë operimin në Greqi duhet t'i drejtohet këtij organi për licencimin përkatës.

Cilat janë mënyrat më të njohura të pagesës në Greqi?

Për shkak të faktit se Greqia është një treg ku kanë hyrë disa operatorë të mëdhenj, si William Hill dhe Betfair, lojtarët mund të zgjedhin nga metodat më të mira të pagesës në dispozicion, si kuletat elektronike, kartat dhe transfertat me karta me parapagesë. Siç është rasti me të gjitha kazinotë e tjera të mëdha në internet, Visa, Neteller, Skrill dhe Paysafecard janë ndër opsionet në dispozicion të lojtarëve.

A mund të luajnë lojtarët lojëra kazino live në celular?

Po, lojërat e kazinosë në internet mund të luhen nga shfletuesi i pajisjes celulare të lojtarit pa ndonjë shkarkim të nevojshëm. Shumica e operatorëve e kanë optimizuar faqen e tyre për të qenë miqësore me celularin, kështu që lojtarët mund t'i shijojnë këto lojëra në lëvizje, kudo, gjithçka që lojtarëve do t'u duhet është një lidhje e qëndrueshme interneti. Lojtarët mund t'i shijojnë këto lojëra, pavarësisht nga pajisja - iPhone, iPad, Android, Windows ose tableta.

A paguajnë taksat lojtarët grekë për fitimet e drejtpërdrejta të kazinosë?

Po, pasi qeveria greke kërkon që lojtarët të paguajnë një taksë 15% për fitimet që janë midis 100 $ - 500 $. Fitimet e mësipërme kanë një taksë 20%. Taksa zbritet automatikisht nga fitimet e lojtarit. Nëse një lojtar fiton më pak se 100 dollarë, atëherë nuk kërkohet taksë.

Cila është mosha ligjore e lojërave të fatit të lojtarëve të kazinosë live?

Sipas ligjit grek të lojërave të fatit, i cili u miratua në vitin 2011, mosha ligjore e lojërave të fatit për lojtarët e kazinove në internet është 21 vjeç.

A lejohet kumari Bitcoin në Greqi?

Nuk ka ligje apo legjislacion specifik për lojërat e fatit bitcoin në Greqi. OPAP kishte një monopol të fortë në lojërat e fatit në internet dhe bitcoin apo ndonjë kriptovalutë nuk lejohej. Megjithatë, për momentin, legjislacioni për marrjen e licencës së lojërave të fatit në Greqi është zbutur, kështu që më në fund është e mundur që operatorët të ofrojnë opsione të kazinove online për tregun grek, ndaj ndoshta mund të pritet që në të ardhmen e afërt disa kazino online të filloni të pranoni kriptomonedha.

Si të tërhiqni fitimet nga një kazino live në Greqi?

Procesi i tërheqjes së fitimeve nga çdo kazino online në Greqi është mjaft i thjeshtë. Sapo lojtari të ketë shumën minimale që mund të tërhiqet, mund të përdoret një opsion nga pjesa e arkës që thotë "opsioni i tërheqjes", mbi të cilin lojtari zgjedh mënyrën e pagesës dhe shumën që duhet të tërhiqet. Pasi të miratohet, paratë dërgohen direkt në llogari. Është e rëndësishme të theksohet se lojtarit do t'i kërkohet patjetër të dorëzojë dokumentet e identifikimit në tërheqjen e parë të këtij lloji.

A është poker i ligjshëm në Greqi?

Po, pokeri në tokë është i ligjshëm në Greqi dhe mund të luhet në të gjitha kazinotë në të gjithë vendin (9 kazino me bazë tokësore në territorin e Greqisë). Sa i përket pokerit online, deri vonë ka qenë monopol i plotë i OPAP-it, por është evidente se ata nuk e kanë shfrytëzuar plotësisht këtë monopol dhe popullaritetin e lojës, kështu që nuk u krijuan faqe interneti për pokerin.

Gjithsesi, lojtarët grekë mund të luajnë poker në një numër të madh të faqeve të huaja të pokerit në internet, dhe lojtarët nuk do të akuzohen penalisht për këtë, sepse Gjykata e Drejtësisë e BE-së në vitin 2016 vendosi se nuk është aktivitet i paligjshëm për sa kohë që ndodh brenda BE-së. kufijtë. Mund të pritet që tani, duke qenë se sektori i lojërave të fatit në internet në Greqi është i ligjshëm dhe i rregulluar më mirë, do të ketë shumë uebsajte greke të pokerit që lojtarët vendas mund të gëzojnë.