Evolution Gaming tani është nën kontrollin e plotë të NetEnt

Lajme

2020-12-18

Evolution tani ka marrë totalin e aksioneve NetEnt në rreth 96.8% të aksioneve, të cilat po pasonin skadimin e "periudhës së zgjatur të pranimit" për të blerë këtë zhvillues të lojës. Tani lojtarët do të kenë mundësinë të provojnë shumë lojëra, duke përfshirë kazino live, që është diçka krejt e re.

Evolution Gaming tani është nën kontrollin e plotë të NetEnt

Si u bë kjo blerje

Kjo blerje ka tashmë dritën jeshile nga Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve të Mbretërisë së Bashkuar (CMA). Pengesa e Konkurrencës dhe Çështjeve të Konsumatorit në Maltë u zgjidh gjithashtu në fund të shtatorit, diçka që ishte jetike për këtë.

Ishte në qershor që NetEnt pranoi një ofertë prej 1.8 miliardë euro Evolution Gaming. Në thelb, Evolution do të fitonte rreth 90% të aksioneve të korporatës së kësaj marke me 7 € për aksion. Evolution Gaming dëshironte gjithmonë ta mbyllte këtë transaksion më 2 nëntor. Kishte një periudhë pranimi që filloi në gusht dhe ishte menduar të skadonte ose skadon më 26 tetor.

Ndodhën disa pengesa, por gjithçka përfundoi mirë

Ishte më 23 nëntor që Evolution deklaroi se kjo blerje në fakt ishte deklaruar si e pakushtëzuar. Oferta kishte përfunduar dhe periudha e pranimit në fakt ishte shtyrë deri më 30 nëntor.

Përditësimi i fundit nga Evolution Gaming zbuloi se oferta sigurisht që ishte mbyllur. Marka tani ka filluar një procedurë blerjeje që ishte e gjitha në përputhje me Aktin Suedez të Kompanive në mënyrë që të fitonte pjesën tjetër të aksioneve që nuk ishin paraqitur në ofertë.

NetEnt ka aplikuar për heqjen e aksioneve të saj nga Nasdaq Stockholm. Dita e fundit e tregtimit do të publikohej kur tregu i bursës të merrte një vendim aktual në lidhje me të.

Evolution Gaming do të kalojë në një riorganizim të tërë

Përgjatë marrjes në dorëzim, Evolution patjetër do të kalojë nën një riorganizim dhe integrim të plotë të NetEnt të sapopërfituar. Kjo, natyrisht, në fund të fundit është funksionale dhe marka kryesore merr përgjegjësinë për të dy.

Ky riorganizim ka filluar tashmë dhe kjo ka çuar tashmë në një riorganizim të biznesit kur bëhet fjalë për zhvillimin e lojërave elektronike, si dhe propozimin NetEnt Live për mbyllje. Sipas burimeve të lajmeve në Maltë, NetEnt ka mbyllur studion e tij live Qormi dhe kjo ka bërë që shumë njerëz të humbasin punën e tyre.

Këto masa, sipas Evolution Gaming, do të kenë patjetër pasoja brenda njësive mbështetëse të biznesit brenda markës dhe janë në përputhje me qëllimet e sinergjisë të komunikuara më parë.

Therese Hillman, CEO e NetEnt, do të vazhdojë të punojë për të mbështetur integrimin e të dy kompanive në muajt e ardhshëm. Megjithatë, është planifikuar që ajo të largohet pas tremujorit të parë të 2021.

Është bërë një blerje e shkëlqyer

Evolution Gaming ishte padyshim shumë i zgjuar për të blerë NetEnt, pasi kjo markë e fundit është një nga më të njohurat në botë. Edhe pse gjërat u deshën pak kohë për t'u bërë, gjithçka u bë siç duhej, gjë që duhej. Marka u ble në një marrëveshje prej 2.30 miliardë dollarësh dhe ishte padyshim një nga marrëveshjet më të mëdha në historinë e lojërave.

Ajo që do të vijë vitin e ardhshëm nuk dihet, por patjetër do të jetë diçka shumë e mirë. Evolution Gaming dhe NetEnt së bashku do të bëjnë një punë të mahnitshme në mënyrë që të ofrojnë lojërat më të mira të kazinosë për ata që duan të luajnë në kazinove online. Këto janë dy nga kompanitë më të mira në botë kur bëhet fjalë për zhvillimin e këtyre llojeve të lojërave, kështu që është normale që këto lojëra të bëhen virale.

Lajmi i fundit

Cila lojë të zgjidhni për përvojë më të mirë - lojëra elektronike ose lojëra tavoline
2023-01-30

Cila lojë të zgjidhni për përvojë më të mirë - lojëra elektronike ose lojëra tavoline

Lajme