Gjithçka që duhet të dini për sistemet e basteve

Lajme

2021-04-30

Eddy Cheung

Nëse keni studiuar mjaft gjatë rishikimet e sistemit të basteve, atëherë mund të filloni të mendoni se këto strategji mund të rrisin shanset për të fituar. Shumë përkrahës të sistemit të basteve argumentojnë se ai rrit shanset e fitimit duke ndryshuar madhësinë e bastit dhe duke rregulluar kohën. Por e vërteta e vështirë për t'u marrë është se asnjë sistem bastesh nuk mund ta mposhtë avantazhin e shtëpisë. Pra, ky udhëzues diskuton disa sisteme të famshme të basteve dhe pse avantazhi i shtëpisë ende sundon.

Gjithçka që duhet të dini për sistemet e basteve

Cilat janë shpikjet e sistemit popullor të basteve?

Sistemi Labouchere

Henry Labouchere, i cili ishte i pasionuar ruletë lojtari, shpiku këtë strategji bastesh në 1831-1912. Sistemi Labouchere përdor progresion negativ dhe nganjëherë quhet sistemi "Anulimi". Një lojtar fillon duke shënuar një seri numrash, të cilët nuk duhet të jenë të njëpasnjëshëm. Çdo numër përfaqëson një bast bazë.

Për shembull, nëse zgjidhni 1, 3, 5, 7 dhe 9, basti juaj i parë është 10 baste bazë pasi të keni shtuar numrat e parë dhe të fundit. Nëse ky bast fiton, kryqëzoni numrat fitues dhe vazhdoni te dy numrat e jashtëm pasues. Duke supozuar se basti tjetër dështon, shtojeni atë në fund të serisë. Ende në shembullin e mësipërm, sekuenca e re do të jetë 3, 5, 7, 10.

Sistemi D'Alembert

Jean-Baptiste le Rond d'Alembert, një matematikan francez, shpiku këtë sistem. Me këtë sistem, ju nevojiten vetëm njohuritë bazë të kazinosë për t'ia dalë mbanë. Sistemi është një kombinim unik i metodave të sigurimit dhe progresionit negativ. Qëllimi kryesor është të rikuperoni humbjet tuaja gradualisht duke rritur bastin tuaj me një njësi pas çdo humbjeje të njëpasnjëshme.

Nga ana tjetër, ju do të ulni bastet me një njësi të vetme pas çdo fitoreje. Vazhdoni derisa të arrini sërish bastin minimal. Për shembull, ju keni një madhësi njësi prej 5 $, dhe ju vini bast të gjithë dhe humbni. Pastaj vini bast 10 dollarë të tjerë dhe humbni, duke i bërë humbjet tuaja totale -15 dollarë. Sikur kjo të mos mjaftonte, ju përsëri vini bast 15 dollarë dhe humbni, duke ju dhënë një humbje totale prej -30 dollarë. Por fati ju buzëqesh kur vini bast 20 dollarë për të ulur humbjet tuaja në -10 dollarë. Pas një fitoreje, ju ulni bastin tuaj me një njësi të vetme në 15 dollarë. Nëse fitoni, do të keni një fitim prej 5 dollarësh përpara se të ktheheni në bast minimal.

Sistemi Paroli

Kur përdorni këtë sistem në internet kazino live, do të inkorporoni progresion pozitiv. Kjo do të thotë se bastet tuaja do të rriten kur fitoni dhe jo kur humbni. Megjithatë, bastet rriten vetëm kur fitoni dy duar radhazi. Ju mund të dëshironi të ktheheni në bast minimal pas tre fitoreve radhazi.

Këtu është shembulli i përsosur i përdorimit të sistemit Paroli. Ju rrezikoni 5 dollarë dhe fitoni. Pas kësaj, ju e rritni bastin me një njësi të vetme në 10 dollarë dhe fitoni përsëri. Kjo ju jep një fitore prej 15 dollarësh. Pastaj vini bast 20 dollarë dhe fitoni për t'ju dhënë 35 dollarë fitim. Tani kthehuni në bast minimal.

Sistemi Martingale

E konsideruar si pionierja e strategjive të basteve, strategjia Martingale përdor progresion negativ. Në mënyrën e tyre tipike, një pronar kazinoje angleze, John Henry Martindale, inkurajoi lojtarët që të dyfishonin bastet e tyre pasi kishin humbur paratë.

Nëse vini bast 5 dollarë dhe e humbni atë, Martindale thotë se ju dyfishoni bastin fillestar në 10 dollarë dhe vendosni përsëri. Nëse humbni përsëri, shtoni 10 dollarë të tjerë për të bërë një bast prej 20 dollarësh. Në rast të një humbjeje tjetër, bankroll juaj do të lexojë -35$. Tani mos u dorëzoni ende dhe bëni një bast prej 40 dollarësh. Nëse fitoni, do të shtoni 5 dollarë në llogarinë tuaj.

A funksionojnë këto sisteme bastesh?

Kjo është një nga pyetjet më të shpeshta të kazinosë. Por siç u tha më herët, sistemet e basteve nuk mund ta mposhtin avantazhin e shtëpisë në çdo kohë, në çdo ditë. Ato janë vetëm për të gjeneruar përfitime afatshkurtra, dhe kaq! Por nëse këmbëngulni të përdorni sistemet e mësipërme, gjëja më e mirë për të bërë është të largoheni sapo të keni një fitim të vogël. Me fjalë të tjera, luani për argëtim pasi asgjë nuk është garanci në industrinë e ndërlikuar të lojërave të fatit.

Lajmi i fundit

Ezugi bën debutimin në Mbretërinë e Bashkuar me marrëveshjen inxhinierike të Playbook
2022-11-27

Ezugi bën debutimin në Mbretërinë e Bashkuar me marrëveshjen inxhinierike të Playbook

Lajme