Lajme

November 7, 2019

Këshilla se si të zgjidhni një përzgjedhje fituese për baste sportive

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Shumë bastorë luftojnë ndërsa vendosin një bast sportiv. Ky artikull jep disa këshilla të vlefshme se si lojtarët e basteve mund të zgjedhin një përzgjedhje fituese të basteve të tyre sportive.

Këshilla se si të zgjidhni një përzgjedhje fituese për baste sportive

Zgjedhja e zgjedhjeve fituese për të vënë bast

Bërja e një basti nuk përfshin vetëm njerëzit që zgjedhin këto anë që ata mendojnë se do të fitojnë. Është më shumë se kaq edhe pse është mënyra se si shumica e njerëzve e bëjnë atë. Ekziston një mënyrë e duhur për të bërë një përzgjedhje bastesh. Ky artikull jep këshilla se si të bëni zgjedhje fituese të basteve.

Të zgjedhësh një fitim do të thotë thjesht të shikosh lojën dhe të bësh një përzgjedhje dhe bast të rastësishëm. Kjo do të thotë që bastorët bëjnë zgjedhje që u japin atyre shanse më të larta për të fituar. Këta janë bastorë që janë seriozë për lojërat e fatit dhe për të fituar. Kërkon një strategji për të bërë një përzgjedhje në mënyrën e duhur.

Përqendrimi te vlera dhe jo te fituesit

Në baste, disa njerëz mund të kenë më shumë fitore se humbje dhe prapë të humbasin paratë e tyre, ndërsa të tjerët mund të kenë më shumë humbje sesa fitore dhe prapë të fitojnë para. Bastorët duhet ta kenë këtë në mendjen e tyre kur duan të vënë një bast.

Bastet nuk paguajnë njësoj. Nëse lojtarët bastojnë në favoritët e mëdhenj, ata ka të ngjarë të fitojnë shumicën e basteve të tyre, por mund të mos grumbullojnë para. Nga ana tjetër, nëse ata vënë baste për të dobëtit, ata ka të ngjarë të humbasin shumicën e basteve të tyre, por do të paguhen më shumë. Prandaj, bastorët duhet të marrin baste që kanë vlerë.

Ndërtimi i një Strategjie Parashikuese

Bastorët duhet të jenë në gjendje të parashikojnë rezultatet e lojës ose probabilitetin që një rezultat i caktuar të ndodhë. Kjo do t'i ndihmojë ata të vendosin nëse do të vënë bast për rezultatin apo jo. Një mënyrë për ta bërë këtë është përcaktimi i probabilitetit parashikues që është gjasat e një rezultati të caktuar.

Mund të përdoren mënyra të ndryshme për të përcaktuar probabilitetin parashikues. Ekziston një qasje e syrit dhe një qasje matematikore. Në të dyja metodat, qëllimi përfundimtar është përcaktimi i gjasave të një rezultati të caktuar për të ndodhur. Kjo u jep bastorëve një drejtim se ku t'i vendosin paratë e tyre dhe të fitojnë vlerë për to.

Të jesh Racional

Gjëja e parë që duhet të bëjnë bastorët është të heqin zemrën nga bastet dhe të përdorin kokën. Nga natyra, sportet janë emocionale dhe bastorët nuk duhet t'i japin vetes stres shtesë për të fituar ose humbur para. Për të shmangur zgjedhjet e dobëta të përzgjedhjes, bastorët duhet të shmangin emocionet pasi ato mund të ndikojnë në zgjedhjet e tyre.

Bastorët duhet të kenë kontrollin e emocioneve të tyre përpara se të fillojnë të zgjedhin bastet e tyre. Ata duhet të marrin bastet e tyre përpara fillimit të lojës, gjë që do t'i pengojë ata të bëjnë zgjedhje të dobëta. Gjithashtu, bastorët duhet të shmangin bastet në ekipet e tyre të preferuara për të shmangur paragjykimet pasi ata mund të mos vendosin një bast kundër ekipit të tyre.

Të rejat e fundit

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta
2023-11-02

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta

Lajme