Kuptoni rregullin Blackjack Soft 17 në lojërat e fatit në internet

Lajme

2021-07-01

Eddy Cheung

Lojëra të drejtpërdrejta të kazinosë po rritet në popullaritet nga dita në ditë. Jo vetëm që këto lojëra janë argëtuese dhe tërheqëse për t'u luajtur, por ato gjithashtu ofrojnë pagesa super të larta. Një shembull i shkëlqyer është loja blackjack, e cila ka një avantazh shtëpie deri në 0.5% me strategjinë e duhur.

Kuptoni rregullin Blackjack Soft 17 në lojërat e fatit në internet

Por për t'u bërë një lojtar profesionist i blackjack-ut, duhet të mësoni disa rregulla të lojës, si p.sh. Soft 17. Pra, çfarë është saktësisht rregulli Soft 17 në blackjack dhe çfarë ndryshimi bën ai? Lexoni për të zbuluar!

Çfarë është Blackjack Soft 17?

Në thelb, Soft 17 është një term tjetër për të përshkruar një 17 blackjack dorë me një Ace. Në këtë rast, një Ace është një 11 ose një 1. Thënë kjo, ju mund të bëni një dorë Soft 17 në mënyra të shumta. Mënyra më e zakonshme është krijimi i një dore me një 6 dhe një Ace.

Megjithatë, ju gjithashtu mund të bëni një Soft 17 me tre ose më shumë letra, për sa kohë që keni një Ace. Lojtarët mund të marrin një Ace+3+3 ose një Ace+2+2+4. Zakonisht, këto duar quhen 'të buta', siç do të mësoni në seksionin vijues.

Soft 17 vs Hard 17

Kur luan blackjack, është jetike të zotërosh dallimin midis duarve të buta dhe të forta. Siç u tha, një dorë e butë përfshin një Ace. Nga ana tjetër, një dorë e fortë nuk ka një Ace.

Për shembull, nëse një lojtar ka një 3 dhe një Jack, totali 'i vështirë' është 13. Por nëse krijoni një dorë me 3 dhe një Ace, totali 'i butë' është 14 sepse Ace përfaqëson 11.

Interesante, ju mund ta numëroni Ace si 1 nëse keni një dorë gjithsej 22. Duke iu përmbajtur shembullit të mësipërm, mund të krijoni një dorë me një Soft 14 (Ace+3). Pastaj, ju vazhdoni të goditni dhe merrni një 10. Në atë rast, totali i dorës është 24.

Me Ace të numëruar si 1, ju jep një Soft 15. Në përgjithësi, krijimi i një dore të butë mbron lojtarin nga goditja. Kjo është arsyeja pse është e këshillueshme që të luani një dorë të butë në mënyrë më agresive në kazinonë tuaj të preferuar live.

Rregullat e Tregtarit

Një gjë në lidhje me blackjack është se lojtarët mund të bëjnë thirrje gjykimi dhe të vendosin se si të luajnë duart e tyre. Ju jeni të lirë të vendosni nëse do të goditni, qëndroni në këmbë, të ndaheni ose të dyfishoni pa dhënë një kritikë për mendimin e tregtarit.

Nga ana tjetër, tregtari nuk mund të marrë vendime se si të luajë duart e tyre. Për këtë arsye, kazinotë kanë rregulla se si tregtarët duhet të luajnë duart e tyre të blackjack. Rregulli më i zakonshëm është që tregtari godet një total jo më shumë se 16 dhe qëndron në 17 ose më shumë. Dhe po, ky rregull zbatohet nëse totali është i fortë apo i butë.

Çuditërisht, disa kazino kërkojnë që tregtarët të godasin vetëm një dorë Soft 17. Kjo përmirëson kushtet e lojës për shtëpinë, duke dëmtuar lojtarin në këmbim. Prandaj, lëvizja më e mirë është dyfishimi i një Ace ose 11 nëse tregtari tregon një Ace. Gjithashtu, dyfishoni nëse tregtari zotëron një 6 dhe ju zotëroni një Soft 19. Së fundi, nëse kruperi ka një 2 dhe ju keni një Soft 18, dyfishoni.

A ndikon rregulli Soft 17 në skajin e shtëpisë?

Në përgjithësi, diferenca në skajet e shtëpisë që do të keni ndaj kazinosë kur përdorni S17 është 0.2% mbresëlënëse. Sado i vogël që duket, ky numër mund të bëjë diferencën, duke pasur parasysh se shumica e tavolinave live të kazinove blackjack kanë një avantazh shtëpie prej 0.7%.

Me këtë në mendje, nëse jeni një lojtar i shpeshtë i blackjack-ut që vendosni 10,000 dollarë në vit, do të merrni 20 dollarë më shumë në një tryezë S17 dhe 20 dollarë më pak në një tryezë H17. Pra, duke marrë parasysh të gjitha gjërat, luani gjithmonë në një tavolinë Soft 17.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë t'i japin këshilla shitësit të drejtpërdrejtë?
2023-02-07

A duhet që lojtarët e kazinosë t'i japin këshilla shitësit të drejtpërdrejtë?

Lajme