Matematikë në Video Pokerin Online

Lajme

2021-03-27

Eddy Cheung

Video lojëra pokeri janë një element kryesor në lojra online skenë. Kjo lojë huazon shumë nga pokeri tradicional i tërheqjes me pesë letra. Megjithatë, në vend që lojtarët individualë të bastojnë kundër njëri-tjetrit, duart shpërblehen në bazë të renditjes së tyre. Në mënyrë ideale, video pokeri bazohet në këtë parim matematikor; sa më i ulët të jetë probabiliteti që të ndodhë një dorë, aq më i lartë është pagesa.

Matematikë në Video Pokerin Online

Loja fillon me lojtarët që vendosin bastet e tyre. Pasi një lojtar ka mbaruar vendosjen e bastit, atij i jepen pesë letra. Lojtarit më pas i jepet mundësia që të mbajë ose t'i flakë të gjitha ose të mbajë disa nga letrat. Nëse ai ose ajo zgjedh të heqë disa letra, ai mund të tërheqë përsëri një grup të ri letrash. Pagesat bëhen në bazë të cilësisë së dorës dhe bastit.

Pasqyrë e renditjes së kartave

Këtu është një përmbledhje e lojërave të pokerit me pesë letra, duke filluar me dorën e renditur më të lartë (probabiliteti më i ulët) deri te dora më e ulët (shanset më të larta):

  • Flushi i drejtpërdrejtë rezulton kur të gjitha letrat janë të të njëjtit kostum dhe ndjekin një renditje numerike si 2,3,4,5,6, të aces
  • Katër të një lloji rezulton kur një lojtar ka katër nga çdo numër
  • Shtëpi e plotë, tre letra të një lloji dhe dy të një lloji tjetër
  • Flush rezulton kur të gjitha letrat janë të të njëjtit kostum
  • Straight ndodh kur një lojtar ka letra që ndjekin një rend numerik, pavarësisht nga përshtatja e tyre
  • Tre të një lloji, siç sugjeron emri, rezulton kur një lojtar ka tre letra të të njëjtit lloj
  • Dy çifte rezultojnë kur një lojtar ka dy grupe çiftesh
  • Çift, një dorë me një palë letra të vetme
  • Kartë e lartë, kur mungojnë të gjitha letrat, karta e renditur më të lartë përdoret për të zgjidhur barazimin.

Si të fitoni në Video Poker

Ndërsa fitimet nuk janë të garantuara në pokerin online, ashtu si në çdo lojë tjetër kazinoje në internet, lojtarët mund të gjejnë gjithmonë mënyra për të përmirësuar shanset e tyre për të fituar. Ka mënyra të ndryshme për të përdorur një strategji video pokeri. Idealisht, një strategji informon se si një lojtar luan me duart e tij për të përmirësuar shanset e tij për të fituar.

Strategjia e parë e pokerit me video është zgjedhja e tabelës së duhur të pagave, e cila përfshin kryerjen e disa matematikës. Lojtarët që luajnë poker live në internet duhet t'i kushtojnë vëmendje përqindjes së kthimit të ofruar për lojtarët. Çdo variant i video pokerit ofron tabela të shumta pagese. Është përgjegjësi e lojtarit të sigurojë që ata të marrin vendime optimale.

Gjatë lojës aktive, të qenit strategjik në thelb ka të bëjë me të pasurit një listë të duarve potenciale të prioritizuara. Lojtarët duhet të jenë të gjallë ndaj probabiliteteve që lidhen me gradat e ndryshme të kartave, gjë që kërkon disa matematikë. Për lojtarët që janë pas fitoreve të mëdha, kombinimet e letrave, si p.sh. flush i drejtpërdrejtë, mund të jenë ideale.

Të luash video poker në internet është padyshim tërheqës në shumë mënyra. Lojtarët e të gjitha niveleve kanë një shans real për të marrë pagesa të mira në secilën dorë. Gjithçka që kërkohet është të kuptojmë se si ata mund të përmirësojnë shanset e tyre për të fituar matematikisht. Duke kombinuar njohuritë për tabelat e pagave dhe duke përdorur praktikat më të mira të lojës me secilën dorë, të kesh një strategji mund të reduktojë ndjeshëm avantazhin e shtëpisë deri në 1%.

Lajmi i fundit

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar
2022-09-05

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar

Lajme