Menaxhimi i Bankrollit të Pokerit

Lajme

2020-01-17

Menaxhimi i bankrollit është një aftësi që duhet të ketë çdo lojtar i fatit. Ky artikull jep këshilla se si lojtarët e fatit mund të përsosin aftësitë e tyre të menaxhimit të bankrollit të pokerit.

Menaxhimi i Bankrollit të Pokerit

Një udhëzues për menaxhimin e bankrollit të pokerit për një lojtar të ri

Lojtarët e pokerit e kuptojnë se menaxhimi i zgjuar i bankrollit është mjaft i nevojshëm nëse duhet të jenë lojtarë të suksesshëm. Sado e thjeshtë që mund të duket, edhe lojtarët më të mirë e kanë gjetur veten duke luftuar financiarisht në një moment të karrierës së tyre. Lojtarët inteligjentë të pokerit sigurohen që të kursejnë fitimet e fituara duke luajtur poker.

Menaxhimi i bankrollit është një strategji e përdorur nga kumarxhinjtë inteligjentë. Askush nuk mund të jetë kurrë një lojtar profesionist pa mësuar artin e menaxhimit të bankrollit të tyre. Disa nga strategjitë e zakonshme të menaxhimit të bankrollit të aplikuara në lojërat e fatit përfshijnë caktimin e humbjes, fitimit dhe limitet kohore. Ky artikull jep këshilla se si të menaxhoni një bankroll pokeri.

Financat e veçanta personale dhe të pokerit

Lojtarët e pokerit këshillohen ta trajtojnë pokerin si një biznes dhe çdo fitim prej tij duhet të krijohet si një "kthim i ndërmarrjes". Ata nuk duhet të shpenzojnë paratë e tyre të alokuara për të luajtur poker në mënyra të tjera, pavarësisht nga shuma që kanë lënë mënjanë. Lojtarët e pokerit duhet të investojnë para për të fituar para.

Lojtarët e pokerit këshillohen të mos përdorin bankrollin e pokerit për të përballuar shpenzime të tjera, si p.sh. pagesa e faturave të tyre. Ata duhet të jenë gjithmonë të zgjuar në shumën e arsyeshme që janë të gatshëm të ndajnë për "biznesin" e pokerit. Lojtarët e pokerit duhet të kuptojnë se nëse përdorin fondet e "ndërmarrjes", biznesi ka të ngjarë të dështojë.

Luaj brenda bankrollit të tyre

Lojtarët e pokerit duhet të qëndrojnë gjithmonë në aksionet e tyre normale në rast se nuk janë të gatshëm të humbin shumën që kanë lënë mënjanë për të luajtur poker. Kjo i ndihmon ata të shmangin vrapimin e prishur dhe i bën ata të paaftë për të luajtur ndonjë lojë në të ardhmen edhe kur kanë një mundësi për të luajtur.

Lojtarët e pokerit duhet të kuptojnë gjithmonë se sa joshëse është të fitosh para të lehta, veçanërisht kur kthimet janë më të larta se çfarëdo që kishin lënë mënjanë për të luajtur. Ata nuk duhet të joshen të fitojnë para për turneun e tyre të aspiruar, pavarësisht nga çmimi i bashkangjitur. Disiplina është jetike kur bëhet fjalë për menaxhimin e bankrollit.

Shmangni lëvizjet e dëshpëruara për të ndaluar variancën

Lojtarët e pokerit gjithmonë do të përballen me mospërputhje pasi rënia e pashmangshme e karakterizon lojën dhe kjo nuk duhet t'i fikë ata. Në vend të kësaj, ata duhet të vazhdojnë të luajnë. Mospërputhjet ndodhin kaq shpesh dhe madje edhe me lojtarë të mirë të cilët gjithashtu çmenden dhe përfundojnë duke bërë lëvizje të gabuara për shkak të presionit të parave.

Lojtarët e pokerit duhet të kenë parasysh që mospërputhja nuk ka kujtime dhe një humbje nuk do të thotë ndonjë humbje tjetër në të ardhmen e afërt. Ata duhet të jenë gjithmonë më të kujdesshëm në lojë dhe nuk duhet të luajnë me qëllimin për të ndjekur humbjet e mëparshme ose për të "ndaluar" variancën, sepse mund të përfundojnë duke përsëritur të njëjtin gabim të bërë më parë.

Të rejat e fundit

Stakelogic Live nxjerr Baccarat me shpejtësi me raunde lojërash më të shpejta
2023-09-28

Stakelogic Live nxjerr Baccarat me shpejtësi me raunde lojërash më të shpejta

Lajme