Poker: Një lojë klasike për të gjitha shijet

Lajme

2020-04-22

Nga të gjitha lojërat me letra, loja e pokerit është më e pëlqyera dhe më e përhapura. Që nga fillimi i tij, ai është adoptuar nga të gjitha kazinotë dhe entuziastët e lojërave të fatit. Loja magjeps me thjeshtësinë e saj dhe faktin që ka gjithmonë një bast, edhe nëse luhet mes miqsh.

Poker: Një lojë klasike për të gjitha shijet

Derisa arriti formën e tanishme, ajo kaloi shumë transformime dhe lindi shumë versione të pokerit. Megjithatë, ka diçka të zakonshme në lojërat klasike të pokerit. Pavarësisht bastit të lojës apo vendit ku zhvillohet loja, loja e pokerit mban të njëjtën renditje kudo.

Përshkrimi i gradave të përgjithshme

Për shkak se luhet me të gjithë paketën prej 52 letrash, tabela e kombinimeve fituese në lojën zyrtare të pokerit përmban dhjetë duar të mundshme fituese. Këto kombinime kanë emrin zyrtar të miratuar nga kazinotë, por në varësi të vendit, kontinentit ose stilit, ekzistojnë terma dhe fjalë zhargone të ndryshme për secilën dorë.

Çdo fillestar dhe entuziast i lojës me letra mund të kuptojë dhe të mësojë shpejt rregullat e pokerit. Si me të gjitha lojërat me letra, ekziston një renditje dhe një hierarki e duarve fituese. Këto nisin nga vlera më e ulët që mund të arrihet, deri te kombinimi më sfidues dhe i rrallë që mund të realizohet.

Vlera e kartave dhe ngjyrave

Në lojën e pokerit, pavarësisht nga versioni i saj, çdo kartë përfaqëson vlerën e shënuar në të. Një përjashtim është Ace që përfaqëson kartën më të vlefshme në lojë. Kështu, vlerësimi i letrave fillon nga letra më e dobët, 2, dhe përfundon me Ace që ka vlerën më të lartë.

Ashtu si me shumë lojëra me letra, ka një vlerë më të lartë të ngjyrës së çdo letre. Për sa i përket ngjyrave, ka një hierarki në versione specifike të pokerit. Pra, nëse dy lojtarë realizojnë një dorë me fat me të njëjtën ngjyrë, ekziston një renditje ngjyrash nga më e dobëta tek më e forta: klubi, diamanti, zemra, lopata.

Opsionet e duarve fituese

Renditja e tavolinës fituese të pokerit fillon me dorën më të dobët që mund të ekzistojë. Ky zyrtarisht quhet High Card, dhe është një dorë e rregullt e pesë letrave me vlera të ndryshme si dhe ngjyra të ndryshme. Nëse dy lojtarë kanë një dorë të ngjashme, padyshim që fiton ai me karton më të madh.

Kështu renditja vazhdon me një dorë të përbërë nga One Pair, Two Pairs, Three of a Kind, Straight, Flush, Full House, Four of a Kind, Straight Flush dhe Royal Flush. Sa më e madhe të jetë dora fituese, aq më e vështirë është të arrihet një kombinim i tillë për shkak të probabilitetit të zvogëluar.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë t'i japin këshilla shitësit të drejtpërdrejtë?
2023-02-07

A duhet që lojtarët e kazinosë t'i japin këshilla shitësit të drejtpërdrejtë?

Lajme