Rregullat themelore dhe strategjia e Blackjack

Lajme

2020-04-22

Eddy Cheung

Blackjack është ndoshta loja më e njohur me letra, përveç pokerit. Rregullat ndryshojnë nga një kazinë në tjetrën. Kjo e bën të vështirë për lojtarët e rinj të kuptojnë plotësisht strategjinë e lojës. Por është e rëndësishme të bësh lëvizjet e duhura. Udhëzimet e përgjithshme janë të thjeshta, prandaj popullariteti i kësaj loje tavoline.

Rregullat themelore dhe strategjia e Blackjack

Pjesëmarrësit luajnë kundër tregtarit në vend të lojtarëve të tjerë. Ideja është të rrahësh dorën e tregtarit. Synimi kryesor është të merrni një vlerë të dorës që është më e vogël se por afër 21. Çdo dorë që shkon mbi 21 bëhet bust dhe lojtari humbet nga tregtari.

Kombinimet e kartave dhe vlera e tyre

Kostumet nuk do të thonë asgjë. Një kartë me numra ka një vlerë që është ekuivalente me numrin e saj. Ka 3 letra me fotografi - Mbretër, Mbretëresha dhe Jacks dhe të gjitha kanë një vlerë prej 10. Acet vlejnë 1 ose 11, në varësi të numrit që është më fitimprurës për personin që mban dorën.

Për shembull, një dorë që mban Ace të butë (11) dhe Tetë ka një vlerë prej 19. Nga ana tjetër, një Ace e fortë (1), një Nëntë dhe një Katër e barabartë me 14. Nëse Ace e fortë, në këtë rast , u vlerësua me 11, atëherë dora do të rrëzohej dhe tregtari do të fitonte.

Tabela Blackjack

Njerëzit shpesh pyesin se sa e saktë është tabela e Blackjack. Është projektuar në dy mënyra të testuara dhe të provuara. Njëra metodë zbaton teorinë e probabilitetit dhe e dyta përdor simulime të kompjuterizuara që gjenerojnë mijëra marrëveshje. Ato marrëveshje më pas luhen në strategji të ndryshme për të krijuar kombinime me rezultatet më të mira.

Tabela e blackjack-ut është një gjysmërreth. Lojtarët ulen rreth tij ndërsa tregtari qëndron në qendër. Kufijtë e basteve vendosen nga kazinoja dhe lojtarët vendosin bastet e tyre në zonat e vogla të përcaktuara drejtpërdrejt përpara tregtarit. Lojtarët fillojnë me dy letra ndërsa tregtari i fsheh të tyret deri në fund.

Rendi i operacioneve: Dorëzimi, Ndarja dhe Dyfishimi

Kur luani në një kazino që ofron dorëzim të vonuar (LS), e vetmja mundësi është të hiqni dorë nga dy letrat e para. Lojtari nuk ka asnjë shans të dorëzohet nëse ai tashmë ka marrë kartën e goditur. Pra, dorëzimi duhet të jetë gjëja e parë që duhet marrë parasysh kur luani një dorë.

Një konsideratë tjetër e rëndësishme është nëse do të ndaheni apo jo. Ky opsion është i vlefshëm vetëm nëse dy letrat e para të lojtarit formojnë një palë ose nëse ato janë me dy vlera p.sh. mbreti dhe jack. Përndryshe, nuk është e mundur të ndahet. Strategjia bazë mund të kërkojë gjithashtu dyfishim kur lojtari ka gjasa të fitojë.

Lajmi i fundit

Cila lojë të zgjidhni për përvojë më të mirë - lojëra elektronike ose lojëra tavoline
2023-01-30

Cila lojë të zgjidhni për përvojë më të mirë - lojëra elektronike ose lojëra tavoline

Lajme