Belgian Gaming Commission

Komisioni belg i lojërave të fatit u krijua në vitin 2011, dy vjet pasi parlamenti miratoi Aktin e Lojërave të Fatit të vitit 1999 dhe themeloi komisionin. Funksioni kryesor i komisionit është të rregullojë industrinë e lojërave të fatit në Belgjikë, si lojërat e fatit në tokë ashtu edhe ato në internet. Këshillimi i parlamentit dhe qeverisë për çështjet e lojërave të fatit.

  • Dhënia e licencave për veprimtaritë e lojërave të fatit.

  • Monitorimi i aktiviteteve të lojërave të fatit në lidhje me respektimin e ligjeve.

    Komisioni belg i lojërave kryesohet nga një gjyqtar dhe kryen në mënyrë të pavarur të gjitha detyrat e tij. Bordi përbëhet gjithashtu nga përfaqësues të tjerë kryesorë, mes të cilëve kyç janë presidenti dhe përfaqësues të ministrive të Drejtësisë, Ekonomisë, Financave, Shëndetit Publik, Çështjeve të Brendshme dhe Lotarisë Kombëtare.

Belgian Gaming Commission
Kazino të drejtpërdrejta të licencuara nga Komisioni Belg i LojëraveRreth Licencës së Komisionit Belg të Lojërave
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Kazino të drejtpërdrejta të licencuara nga Komisioni Belg i Lojërave

Të gjitha kazinotë e drejtpërdrejta duhet të marrin një licencë nga Komisioni Belg i Lojërave për të ofruar shërbimet e tyre në Belgjikë. I licencuari lëshon leje të ndryshme në varësi të faktorëve të ndryshëm si llojet e lojërave (p.sh. lojërat e fatit) të ofruara, mbulimi rajonal dhe të tjerë.

Komisioni Belg i Lojërave është i njohur për kërkesat kërkuese përpara lëshimit të licencave. Ai gjithashtu ndjek kazino live të licencuara për të siguruar që ato të funksionojnë brenda ligjit dhe të respektojnë standardet e përcaktuara. Këto janë ndër arsyet kryesore që licencat janë kaq të njohura, madje edhe në mesin e kazinove të drejtpërdrejta ndërkombëtare. Futbollistët gjithashtu priren t'u besojnë kazinove të drejtpërdrejta belge që kanë licencën shumë më tepër se ato me licenca për juridiksione të tjera.

Ka disa rregulla në lidhje me të cilët operatorët e kazinove mund të marrin licenca nga Komisioni Belg i Lojërave. Si fillim, operatorët e kazinosë duhet të kenë krijuar operacione me bazë tokësore brenda Belgjikës. Operatorët duhet të dëshmojnë gjithashtu aftësinë e tyre financiare për të drejtuar një biznes kumari sipas standardeve të përcaktuara. Nuk ka kufizime në lidhje me kombësinë e operatorëve. Komisioni zakonisht vendos në listën e zezë operatorët e kazinove të drejtpërdrejta që nuk marrin licenca, duke e bërë të vështirë për kazinotë ofrimin e shërbimeve të lojërave të fatit - operatorët e paligjshëm të lojërave të fatit në vend në vend rrezikojnë ndjekjen penale në gjykatë.

Rreth Licencës së Komisionit Belg të Lojërave

Siç u përmend më herët, operatorët e kazinove të drejtpërdrejta duhet të plotësojnë disa kërkesa për të marrë licencat e Komisionit Belg të Lojërave. Si fillim, operatorët e kazinosë live duhet të sigurojnë një certifikatë sjelljeje të mirë dhe të mos kenë precedentë penalë për të aplikuar për licencë. Ata gjithashtu duhet të ofrojnë kopje të deklaratave të tyre të tatimit mbi të ardhurat, deklaratat tatimore të kompanive dhe dokumente të tjera përkatëse. Për më tepër, operatorët e kazinosë duhet gjithashtu të paraqesin prova të burimeve financiare dhe të zbulojnë identitetin e të gjithë aksionarëve.

Pas miratimit të aplikimit, operatorët e kazinosë duhet të paguajnë disa tarifa, duke përfshirë depozitimin e licencës, tarifën e inkorporimit dhe tarifën e serverit lokal, për të përpunuar licencat e tyre. I gjithë procesi i marrjes së licencës zakonisht zgjat tre deri në gjashtë muaj. Aktualisht, komisioni licencon më shumë se 16,000 kazino aktive live.

Komisioni mund të vendosë një gjobë administrative për çdo mbajtës të licencës që shkel ligjin sipas ligjit të lojërave të fatit. Dënimet mund të variojnë nga diçka aq e butë si një paralajmërim deri në aq të ashpra sa pezullimi ose përfundimi i operacioneve të lojërave të fatit të operatorit. Të tilla përfshijnë rastet kur prokurori publik nuk i ka ndjekur penalisht shkelësit. Komisioni Belg i Lojërave mund të bllokojë gjithashtu lojtarët nga aksesi në çdo kazino të licencuar live brenda Belgjikës. Kjo zakonisht ndodh me kërkesë të operatorëve të kazinosë për lojtarët që përpiqen të mashtrojnë sistemin.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi