Danish Gambling Authority

Ndërsa Autoriteti i Lojërave të Maltës e bën atë në stilin maltez, Autoriteti Danez i lojërave të fatit (DGA) e bën atë në mënyrën daneze. Me fjalë të tjera, DGA është organi rregullator i lojërave të fatit në Danimarka. Ai financohet nga qeveria e Danimarkës dhe kazinotë, si p.sh kazinove të drejtpërdrejta (në formën e tarifave të licencimit).

DGA e prishur
DGA e prishur

DGA e prishur

DGA përbëhet nga tre seksione, të cilat janë Pajtueshmëria, Licencimi dhe Politika dhe Financa. Për më tepër, trupi ka gjithashtu një kategori të ndryshme, e cila rregullon kazinotë daneze me tulla dhe llaç.

Rreptësi

Falë qëndrimit të saj të palëkundur për pajtueshmërinë, DGA ka fituar një reputacion të fortë. Nuk është shumë larg, të themi, Komisioni i Lojërave të Fatit në Mbretërinë e Bashkuar. Historikisht, ky organ ka qenë i njohur për marrjen e masave kundër kazinove të paligjshme, duke tërhequr licencat e tyre në disa raste. Është kjo rreptësi që u jep lojtarëve danezë të kazinosë paqe mendore kur luajnë në kazinotë e licencuara nga DGA.

Kërkesat e Licencës

Që çdo kazino të licencohet nga DGA, duhet të plotësojë të gjitha kërkesat e përcaktuara nga organizata. Për shembull, kazinoja duhet të ketë masa konkrete për lojërat e përgjegjshme të fatit. Në këtë mënyrë, lojtarët do të kontrollojnë atë që bëjnë pasi të hyjnë në llogaritë e tyre të kazinosë. Për më tepër, të kesh një politikë privatësie dhe drejtësi të lojës janë fusha të tjera që shqyrtohen plotësisht nga DGA përpara licencimit.

DGA e prishur