Estonian Tax and Customs Board

Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë (EORG) është një autoritet i ngarkuar me rregullimin e industrisë së lojërave të fatit në Estoni. Ky organ mbikëqyr operacionet e kazinove në internet dhe në tokë. Kjo përfshin dhënien e licencave dhe sigurimin që kazinotë e licencuara t'u përmbahen standardeve dhe rregulloreve të përcaktuara.

EORG filloi lëshimin e licencave të lojërave të fatit në 2010 pas miratimit të Ligjit për lojërat e fatit që legalizoi lojërat e fatit në internet në 2009. Vlen gjithashtu të përmendet se EORG filloi të ofrojë licenca për kazinotë ndërkombëtare në internet në 2011, duke i lejuar ato të operojnë në Estoni. Kazino të tilla ndërkombëtare janë gjithashtu nën rregullimin e EORG në lidhje me operacionet e tyre në vend.

Estonian Tax and Customs Board
Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë

Të gjitha kazinotë që operojnë ligjërisht në Estoni kërkohet të kenë një licencë të lëshuar nga EORG. Për këtë qëllim, një numër i mirë i kazinove të drejtpërdrejta të palicencuara janë futur në listën e zezë në vend duke e bërë mjaft të vështirë për banorët estonezë qasjen në to. Ofruesit e shërbimeve të internetit luajnë një rol thelbësor në sigurimin e vendeve të tilla të paarritshme. Veçanërisht, transfertat bankare janë gjithashtu të bllokuara në shumicën e kazinove të palicencuara, gjë që e bën pothuajse të pamundur që lojtarët vendas të luajnë në kazino të tilla.

EORG ofron katër lloje të ndryshme të licencat për të jetuar kazinotë. Lloji i të lëshuarit të licencuar varet kryesisht nga natyra e aktiviteteve të lojërave të fatit që operatori ofron. Këto licenca mbulojnë lojërat e fatit, llotaritë, lojërat e aftësive dhe bastet. kazino live që ofrojnë të gjitha llojet e aktiviteteve të lojërave të fatit duhet të marrin katër licencat. Veçanërisht, të gjitha licencat e lëshuara nga EORG janë të vlefshme për dhjetë vjet. Përveç licencës, ofruesit e lojërave të fatit në internet duhet të marrin leje operimi. Ata duhet të rinovojnë lejet e funksionimit çdo pesë vjet.

Kostoja e llojeve të ndryshme të licencave për kazinotë e drejtpërdrejta ndryshon. Shoqëritë që aplikojnë për licenca duhet të kenë shuma të paracaktuara të kapitalit aksionar dhe të paguajnë tarifat shtetërore. Kërkesat për kapitalin aksionar janë 1 milion € për lojërat e fatit, 25,000 € për lojërat e aftësive dhe 130,000 € për totalizatorin dhe bastet.

Rreth Organizatës Estoneze të lojërave të fatit në distancë

EORG është ndër licencat më të njohura të lojërave të fatit në Estoni. Kjo është kryesisht për shkak të kërkesave të tyre të rrepta për kualifikimin e licencës. Organizata licencuese ndjek gjithashtu të gjitha kompanitë e licencuara për të siguruar që ato të funksionojnë sipas standardeve të tyre të përcaktuara. Si rezultat, lojtarët estonezë priren t'u besojnë vetëm kazinove të drejtpërdrejta që organizata i licencon. Kështu operatorët e kazinove të drejtpërdrejta duhet të marrin licencën për të fituar një vend në listën e kazinove të besueshme në industrinë konkurruese të lojërave të fatit.

Organizata estoneze e lojërave të fatit në distancë ofron licenca për operatorët e kazinove në mbarë botën, duke kërkuar të ofrojnë shërbime të lojërave të fatit për estonezët. Kjo me kushtin që operatorët të mos ndalohen ligjërisht të drejtojnë kazinotë në det të hapur nga ligjet e vendeve të tyre. Kërkesat dhe tarifat e licencës janë të ngjashme për të gjitha kazinotë ndërkombëtare të drejtpërdrejta, por të ndryshme për ato lokale.

Qëllimi kryesor i EORG është të sigurojë që lojtarët estonezë të gëzojnë përvoja të sigurta dhe të besueshme të lojërave të fatit. Kjo është veçanërisht në kazinotë e drejtpërdrejta, ku qindra site mashtruese të lojërave të fatit njollosin industrinë. Termat dhe kushtet e licencës janë krijuar për të siguruar që kazinotë live ofrojnë shërbimet më të mira të mundshme për estonezët. Organizata gjithashtu ka bërë emër gjatë viteve, si brenda dhe jashtë vendit.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi