Lithuania Gaming Control Authority

Në Lituani, të gjitha llojet e lojërave konsiderohen të ligjshme. Që nga viti 2001, lojërat e fatit janë lejuar dhe lojtarët mund të shijojnë një sërë lojërash kazino në disa kazino me bazë tokësore dhe kazino të njohura live. Autoriteti i Kontrollit të Lojërave të vendit lëshon licenca operative për kazinotë.

Ndërsa lojërat e fatit janë të ligjshme, lojërat e fatit në internet dhe funksionimi i kazinove të drejtpërdrejta lejohen vetëm nëse operatorit i është dhënë një licencë e vlefshme nga rregullatori. Ata gjithashtu duhet të bashkëpunojnë me të paktën një nga institucionet e lojërave të fatit në tokë dhe të kenë një kapital prej të paktën katër milionë lita, monedhën vendase (~ 1 milion dollarë).

Lithuania Gaming Control Authority
Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga LGCARreth LGCADuke luajtur në kazinotë e palicencuara
Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser
Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga LGCA

Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga LGCA

Licenca është mjaft e popullarizuar pasi është rregullatori i vetëm kombëtar i kazinove live. Lojtarët e kombit kazinotë më të mira live garantohet siguria nga rregullatori kur luani. Disa nga kazinotë live të miratuara nga LGCA janë Uniclub Casino, OlyBet Casino, Optibet Casino, Betsafe Casino dhe 7bet Casino.

Rregullat efektive të lojërave të fatit në vend zbatohen kryesisht për lojërat tokësore. Për shkak se qeveria ka ndërmarrë hapa të vegjël për të kufizuar plotësisht faqet e lojërave të fatit jashtë shtetit, lojtarët kanë akses të plotë në kazinotë ndërkombëtare të fortifikuara të drejtpërdrejta që ofrohen në lituanisht ose anglisht. Shumica e kazinove të drejtpërdrejta pranojnë baste në Lita, euro dhe dollarë amerikanë.

Promovimet dhe ngjarjet speciale që synojnë të ndikojnë në çdo kazino të drejtpërdrejtë nuk lejohen sipas modifikimit të fundit të ligjit të vendit për lojërat e fatit. Sipas qeverisë, ky veprim synon të luftojë problemet e lidhura me bastet në vend dhe gjithashtu të kufizojë tërheqjen e lojërave të fatit në mënyrë që të reduktojë shumat e shpenzuara nga qytetarët në kazino. Legjislacioni është i zbatueshëm si për lojërat e fatit në tokë ashtu edhe për ato në internet. Me disa përjashtime, lojërat e fatit në Lituani kontrollohen dhe licencohen nga Autoriteti i Lojërave të Lojërave në nivel kombëtar. Për të hapur një kazino dhe për të vendosur lojërat e fatit në vende të caktuara, organizatori i lojërave të fatit duhet të aplikojë në ndarjen administrative të qytetit.

Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga LGCA
Rreth LGCA

Rreth LGCA

Licenca nuk është specifike për vendin. Megjithatë, Lituania ka një listë të zezë strikte të kazinove të huaja që nuk janë në përputhje. Autoriteti i Kontrollit të Lojërave të Lituanisë bllokon dhe vendos në listën e zezë çdo kazino interneti të huaj dhe vendase që nuk ka aplikuar për licencë. Ligji i ndalon lojtarët të regjistrohen ose të luajnë bixhoz në këto faqe interneti. Një lojtar lituanez që e bën këtë nuk do të ndëshkohet, pasi nuk ka një rregullore specifike që e pengon atë. Kur lojtarët lituanez përdorin një VPN, ata mund të kalojnë lehtësisht sistemet gjeo-bllokuese dhe të luajnë në çdo kazino që dëshirojnë.

Rregullatori është pjesë e Ministrisë së Financave dhe mbikëqyr dhe rregullon të gjithë industrinë e lojrave. Qëllimi kryesor i ligjit është të rregullojë lojërat e kazinove për fitim. Çdo kazino live, private apo publike, mund të aplikojë për licencë. Ka një kapje. LGCA kërkon një kapital prej katër milionë litash (1 milion USD). Licencat jepen gjithashtu për një kohë të pacaktuar.

Ligji urdhëron që çdo kazino në terren të ketë tavolina me tre lojëra dhe 30 automate të kategorisë A me fitime të pakufizuara. Për të luajtur në çdo kazino të drejtpërdrejtë, një lojtar duhet të jetë mbi moshën 21 vjeç. Përdoruesit duhet të jenë në gjendje të vetëpërjashtohen në çdo kohë.

Rreth LGCA
Duke luajtur në kazinotë e palicencuara

Duke luajtur në kazinotë e palicencuara

Për sa kohë që një kazino live pranon lojtarë nga Lituania, klientët potencialisht mund të luajnë kumar në sit. Qeveria nuk i mbron në këto raste. Nuk do të ketë asnjë platformë ligjore për të nisur ndonjë ankesë nëse dikush trajtohet në mënyrë të padrejtë. Prandaj, është më e sigurt për një lojtar që të kërkojë një kazino live me reputacion me një licencë lituaneze.

Duke luajtur në kazinotë e palicencuara