Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos Portugal

Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos rregullon kazinotë live në Portugali. Vendi është ndër të parët në Bashkimin Evropian që legalizoi plotësisht lojërat e fatit në internet. Ndërsa disa vende evropiane nuk kanë miratuar ende legjislacionin që legalizon plotësisht kazinotë e drejtpërdrejta, Portugalia e bëri këtë në 2015. Ajo lejoi kazinotë ndërkombëtare të drejtpërdrejta të kualifikoheshin për një licencë në vend. Paratë e mundshme nga të ardhurat nga taksat janë motivuesi kryesor për skenën aktuale të lojërave të fatit.

Vendi ka një nga normat më të larta të taksave të basteve në botë, me 44 përqind. Shumica e rregullave janë vendosur për t'i mbajtur njerëzit të mos mashtrohen ose shfrytëzohen nga bizneset ilegale.

Serviço de Regulação e Inspeção de Jogos Portugal
Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga SRIJRreth licencës SRIJShënim për ata që kërkojnë licencën
Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga SRIJ

Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga SRIJ

Në Portugali, kjo liçensë është shumë popullor. Qeveria portugeze madje operon shumë kazinove të drejtpërdrejta dhe bashkëpunon me disa organizata private të lojërave të fatit të bazuara në ueb. Licenca mund të merret nga çdo kazino live që plotëson standardet. Vendi vendosi të japë licenca ndërkombëtare të kazinove dhe e ka bërë këtë për një numër prej tyre.

Megjithatë, shumë kazino online po rishikojnë funksionimin e tyre në vend për shkak të taksave astronomike të larta të qeverisë. Pavarësisht kësaj, tashmë ka shumë gjëra që po ndodhin në këtë sektor dhe ai do të vazhdojë të rritet për shkak të ligjeve më pak strikte që po ndryshohen për t'iu përshtatur një industrie me rritje të shpejtë.

Organizatat jo-bamirëse nuk lejohen të mbajnë lojëra të tilla, përveç nëse ato mbahen për një qëllim të caktuar promovues. Qeveria portugeze ka lëshuar licenca për disa kazino në territorin e vendit. Në të gjithë vendin ekzistojnë disa zona të lojërave të fatit. Në shumicën e zonave të lojërave, lejohet të funksionojë vetëm një kazino. Qeveria portugeze ka vendosur gjithashtu një kufi moshe për hyrjen dhe lojën në kazino. Ligjet vendore do të ndëshkojnë çdo sjellje kriminale që lidhet me bizneset e lojërave të fatit në vend.

Kazinotë e drejtpërdrejta të licencuara nga SRIJ
Rreth licencës SRIJ

Rreth licencës SRIJ

Licencat trevjeçare janë të disponueshme dhe për këtë arsye mund të aplikohen në çdo kohë. Ndërsa kazinotë e reja online hyjnë rregullisht në treg, agjencia rregullatore SRIJ ka dhënë deri më tani disa licenca.

Lojtarëve u kërkohet gjithashtu të bashkohen me platformat e autorizuara të cilave u është dhënë një licencë nga organi rregullator. Lojtarët duhet gjithashtu të jenë në moshë madhore dhe të përmbahen nga aktivitete të paligjshme si pastrimi i parave. Në të gjitha format e lojërave të fatit në internet, mosha ligjore është 18 vjeç. Mosrespektimi i këtij ligji mund të rezultojë në ndjekjen penale të lojtarëve. Fitimet e lojërave të fatit tatohen dhe të gjithë lojtarët që fitojnë në kazinotë në internet duhet t'i raportojnë fitimet e tyre qeverisë.

Portugalia është zhvilluar në një destinacion të plotë lojrash. Shumica e formave të kazinove të drejtpërdrejta nga e gjithë bota janë miratuar. Lojtarët gjithashtu mund të bashkohen me kazinotë në det të hapur, duke i dhënë industrisë një larmi të madhe. Vendi ka krijuar gjithashtu partneritete me operatorë lojërash në pjesë të tjera të botës, duke lejuar të gjitha llojet e artikujve të kazinosë të hyjnë në treg.

Rreth licencës SRIJ
Shënim për ata që kërkojnë licencën

Shënim për ata që kërkojnë licencën

Përpara se të kërkojnë një licencë për të drejtuar një platformë të drejtpërdrejtë kazinoje, operatorët e interesuar duhet të plotësojnë të gjitha standardet e SRIJ. Subjektet e licencuara kanë plotësuar të gjitha standardet ligjore të besueshmërisë. Shërbimi i Rregullimit dhe Inspektimit të Lojërave të Fatit është gjithashtu përgjegjës për inspektimin, rregullimin dhe rishikimin e platformave të basteve në internet. Kur ofruesit thyejnë kushtet e licencave të tyre, ata rrezikojnë t'u hiqen licencat.

Shënim për ata që kërkojnë licencën