Blackjack

November 3, 2021

Shpjeguar: Si të luani Blackjack Soft 17

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Nëse jeni një lojtar me përvojë në kazino, atëherë blackjack soft 17 nuk është një term i huaj për ju. Zakonisht, lojtarët ngatërrohen midis qëndrimit në këmbë, goditjes dhe dyfishimit kur ndeshen me këtë dorë. Pra, ky udhëzues shpjegon këtë strategji blackjack në detaje dhe si të luhet me saktësi.

Shpjeguar: Si të luani Blackjack Soft 17

Çfarë është rregulli Soft 17?

Një dorë e butë 17 ose një S17 është çdo dorë blackjack me një Ace të përfaqësuar si 11. Për shembull, një dorë me një ACE+6 ose ACE+3+3 konsiderohet si një 17 butë. I njëjti rregull vlen për një dorë me një ACE+2+2+2.

Shkurtimisht, strategjia bazë për të luajtur një dorë me një ACE + 6 është e ndryshme nga një dorë me një 10 + 7. Edhe pse totali i të dyja duarve është 17, i pari nuk ka as as. Prandaj, konsiderohet si një 17 i vështirë në botën e blackjack-ut.

Është e rëndësishme të theksohet se të kesh një as në dorë të jep fleksibilitetin shumë të nevojshëm në një tavolinë blackjack. Kjo për shkak se mund të llogaritet si 1 ose 11, duke ju lejuar dhomën të ndryshoni totalin e dorës.

Si të luani një dorë të butë 17

Siç u tha më herët, shumica e lojtarëve nuk dinë çfarë të bëjnë kur u jepet kjo dorë. Por mos u shqetësoni sepse mund të bëni njërën nga gjërat e mëposhtme:

  • Mos qëndroni
  • Dyfishoni kur karta e sipërme e krupierit është nga 3 në 6. Në një lojë me një kuvertë, dyfishoni kur është nga 2 në 6.

Nëse nuk e dini, qëndrimi në blackjack i referohet mbajtjes së totalit dhe përfundimit të radhës. Ju gjithashtu mund të goditni duke kërkuar nga tregtari një kartë shtesë. Megjithatë, nëse i kalon 21 vjeç, do të rrëzohesh dhe do të humbasësh dorën.

Mos qëndroni në S17

Strategjia bazë e blackjack-ut kundër kësaj dore në një kazino live nuk duhet të qëndrojë kurrë, pavarësisht nga karta e lart e tregtarit. Ndërsa shumica e lojtarëve besojnë se të qëndrosh në 17 është një lëvizje e mirë, në fakt është e kundërta sepse mund të përfundoni duke humbur më shumë para sesa të goditni.

Ende nuk jeni të bindur, apo jo? Mirë, disa kazino kërkojnë që tregtari të arrijë një 17 të butë. Arsyeja? Buza e shtëpisë rritet jashtëzakonisht. Pra, në mënyrë të barabartë, lojtari duhet të godasë në S17 në vend që të qëndrojë.

Duke u dyfishuar në S17

Shumë lojtarë rishtar blackjack nuk dyfishohen sepse nuk kuptojnë asgjë rreth kësaj strategjie. Por këtu është gjëja; ju duhet të dyfishoni për të nxitur më shumë fonde në tryezë, pasi kruperi është më i prekshëm ndaj shkatërrimit në këtë fazë.

Në një lojë me shumë kuvertë, duhet të dyfishoni nëse tregtari ka një kartë lart me vlerë të ulët, që varion nga 3 në 6. Për një lojë me një kuvertë, gjithmonë dyfishoni nëse karta e sipërme është 2 deri në 6.

Si ndikon rregulli i butë 17 në skajin e shtëpisë

Para së gjithash, buza e shtëpisë është avantazhi në përqindje që ka shtëpia në të gjitha bastet që bëni. Pra, supozoni se loja blackjack ka një avantazh prej 0,50% të shtëpisë; do të thotë se shtëpia do të largohet me 0,50 dollarë për çdo bast prej 100 dollarësh që bëni. Vini re se kjo është nëse fitoni ose humbni.

Tani, nëse madhësia mesatare e bastit tuaj është 30 dollarë duke luajtur 50 duar në orë, duhet të llogaritni humbjen tuaj të pritshme në orë. Më poshtë është matematika:

30 dollarë/dorë x 50 duar/orë x 0,50% = 7,50 dollarë/orë

Me këto shifra në mendje, tregtari që godet S17 rrit avantazhin e shtëpisë me të paktën 0.2%. Sado i vogël të jetë ky numër, ai rrit humbjen tuaj për orë në rreth 10,50 dollarë, duke ndjekur shembullin e mësipërm.

konkluzioni

Deri në këtë pikë, ju tani dini disa gjëra rreth rregullit të butë 17. Megjithatë, duhet më shumë sesa thjesht leximi në letër për të zotëruar këtë strategji. Pra, filloni duke mprehur aftësitë tuaja në versionet demo falas përpara se të rrezikoni ndonjë gjë në një dhomë tregtari të drejtpërdrejtë. Gjithe te mirat!

Të rejat e fundit

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta
2023-11-02

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta

Lajme