Fjalori i Termave Craps që duhet të dini përpara se të luani

Craps

2022-11-22

Benard Maumo

Craps është një nga lojërat e kazinosë në internet më miqësore për lojtarët. Është e thjeshtë të luash, dhe bastet me para të barabarta u japin lojtarëve pothuajse 50% mundësi për të fituar. Por është një gabim i thjeshtë të mendosh se mund të bëhesh një lojtar i suksesshëm i craps live pa i kuptuar frazat dhe terminologjitë në këtë lojë tavoline. Në dritën e kësaj, ky artikull diskuton fjalorin e termave craps dhe lingos për të zotëruar përpara se të luani. Bëjeni gati fletoren tuaj!

Fjalori i Termave Craps që duhet të dini përpara se të luani

2-kahëshe

2-way është një terminologji popullore craps, që do të thotë se një lojtar vë një bast të vetëm për veten dhe tregtarin.

3-kahëshe

3-kahëshe nuk ka asnjë lidhje me bastet 2-kahëshe. Është një bast i bërë në njësitë 2, 3 dhe 12. 

5-numërimi

5-count është një strategji craps e zhvilluar nga Dr. Don Catlin. Sistemi përdor analogjinë që të paktën 57% e gjuajtësve nuk do të kapërcejnë numrin 5 pa shënuar 7. Në këmbim, kjo strategji mbron lojtarët nga humbja e parave në rrotullime më të shkurtra. 

Asi

Parashikimi i listës së craps-it të ardhshëm do të jetë i vështirë 2 (1+1). Ky bast quhet gjithashtu Snake Eyes në faqet më të mira të kazinosë live. 

Ace Deuce

Parashikimi që rrotullimi i ardhshëm i craps do të jetë një 3 (2+1).

Çdo 7

Ky term craps i referohet vendosjes së një basti që parashikon se rezultati do të jetë 7.

Krahu

Një "krah" është një person që ka aftësi të jashtëzakonshme për të hedhur zare dhe për të goditur numra të caktuar. 

E kuqe e madhe

Vendosja e një basti në çdo 7 që do të shfaqet.

E drejta e bastit

Vendosja e një basti në bastet e linjës Come and Pass.

Bast Gabim

Vendosja e një basti në bastet "Mos Haj dhe Mos Kalo Line". 

Boksieri

Boksieri është punonjësi i kazinosë që mbikëqyr një tavolinë krapi.

Numrat e kutive

Këto janë numrat e vendeve, duke përfshirë 4-5-6-8-9-10.

Makina me kuti

Një listë craps ose bast prej 12. 

I madh 6

Parashikimi që një 6 del përpara një 7.

8 i madh

Parashikimi që një 8 del përpara një 7.

Fusha qendrore

Një bast që rrotullimi tjetër do të jetë 9.

Tavolinë e ftohtë

Një tavolinë e ftohtë ose zare të ftohtë është një terminologji craps që përdoret kur lojtarët nuk e godasin pikën e vendosur të craps. 

Dilni jashtë

Katrahurat e para rrotullohen nga gjuajtësi. Kjo rrotull bëhet përpara se të vendoset një pikë.

Kërcej

Ky është një zhargon i zakonshëm që përdoret kur lojtarët rrokullisin 2-3-12 në listën e tyre të daljes. Nëse një lojtar vë bast në një bast Come or Pass Line, ai humbet. Por ata fitojnë nëse hedhin 2 ose 3 në bastin e daljes dhe kanë një bast Don't Come ose Don't Pass Line. Gjithashtu, basti bëhet barazim/shtytje nëse gjuajtësi hedh një 12.

Mos Hajde

Vini bast se gjuajtësi do të vërë një 7 përpara një numri ku keni vënë një bast.

Mos Kaloni

Në këtë bast, ju po parashikoni një 2-3-12 në listën e daljes. Nëse ky bast fiton, ju do të merrni një pagesë të dyfishtë në faqet kryesore të kazinosë live.

Fundi i Garës

Një bast që rezultati i mëpasshëm do të jetë një 7.

Edhe Paratë

Një bast mut që ka një pagesë 1:1. Me fjalë të tjera, një bast me 1 monedhë do të vijë me një monedhë shtesë. Baste të tilla përfshijnë baste Pass Line dhe Come. 

Ethet pesë

Fever Five është terminologji craps për të rrotulluar një pesë.

Linja e Përparme

Ky është një emër alternativ i përdorur për bastet Pass Line.

Gjergjit

Tregtarët e drejtpërdrejtë shpesh përdorin këtë term mut për t'iu referuar një lojtari që shpesh i jep bakshish.

Numri i vështirë

Rezultati i një çifti numrash si 1+1 është një 2 i vështirë.

Hi-Lo

Një bast me një rrotullim në 12 dhe 2. 

Tavolinë e nxehtë

Një tavolinë e gjallë ku lojtarët fitojnë shpesh. Këto tabela quhen edhe zare të nxehtë. 

Lartë

Një bast që rezultati i një rrotullimi është 12. 

Brenda basteve

Bastet në bastet e numrit të vendit si 5-6-8-9.

Bastet e Sigurimeve

Një bast që synon të mbrojë lojtarët nga humbja. Me pak fjalë, nëse një bast humbet, tjetri fiton. 

E ulët

Një bast me një rrotullim për një 2.

Natyrore

Parashikimi që botimi i daljes do të jetë 7 ose 11. 

Nina

Bast ose hedhjen e një 9.

Joaktiv

Kjo terminologji craps i referohet të kesh një bast, por jo në lojë. Ai gjithashtu i referohet një rrotullimi të daljes pa një pikë të vendosur. 

Aktiv

Termi "on" i referohet një basti tashmë në lojë. Ai gjithashtu i referohet një pike të vendosur tashmë. 

Linja e kalimit

Vendosja e bastit Pass Line parashikon që lidhja e daljes do të jetë 7 ose 11.

Pika

Një numër i vendosur pas paraqitjes së daljes. 

Bastet e propozimeve

Bastet e propozimeve janë baste të bëra në qendër të tabelës së craps.

Lojtari i duhur

Lojtarët që vënë bast në bastet "Eja dhe Kaloje Line". 

Paratë e frikësuara

Paratë e frikësuara është një lojtar që nuk ka fonde të mjaftueshme për të vazhduar të luajë. 

Qitës

Lojtari që hedh zarin.

Gjashtë Ace

Parashikimi që gjuajtja e radhës do të jetë 7 (5+2).

Çift katror

Hard 8 (4+4)

Stroker

Një stroker është një lojtar mut që bën baste të komplikuara, duke u dhënë tregtarëve të drejtpërdrejtë punë të panevojshme. 

Toke

Një tjetër term për të dhënë bakshish tregtarin e gjallë të craps.

Shanset e vërteta

Shanset e vërteta janë shanset aktuale të mut për një pagesë ku avantazhi i shtëpisë është 0%.

Dy Ace

Kur rezultati i një gjuajtjeje është i vështirë 2 (1+1).

Up Pops Devil

Ky zhargon i referohet bastit tjetër që është 7 (5+2).

Bastues i gabuar

Një "basti i gabuar" është një lojtar që vë baste kundër më të shkurtërit. Me fjalë të tjera, do të vini bast për rezultatet e "Mos Haj" dhe "Mos Kalo Line". 

Yo Njëmbëdhjetë

Parashikimi që rrotullimi tjetër do të jetë një 11 (6+5).

A i la jashtë këtij artikulli terminologjinë e mut që përdorni shpesh kazinotë më të mira në internet? Ndjehuni të lirë ta shpërndani. Ndërkohë, zotëroni këto terminologji dhe merrni një sipërme në tryezë. Madje do të mësoni më shumë terminologji të mut kur fitoni më shumë përvojë në lojë.

Të rejat e fundit

REEVO vazhdon Run mbresëlënëse 2023 pas nënshkrimit të marrëveshjes me TVBET
2023-09-18

REEVO vazhdon Run mbresëlënëse 2023 pas nënshkrimit të marrëveshjes me TVBET

Lajme