Gjithçka rreth Live Casino Hold'em

Kazino Holdem

2021-12-01

Ethan Tremblay

Në vitin 2000, Stephen Au-Yeung projektoi live Casino Hold'em, variantin e parë të pokerit live. Sot, ajo mbetet një nga lojërat më të njohura të kazinosë në kazinotë më të mira live. Loja është mjaft e drejtpërdrejtë, ku lojtarët bëjnë një dorë me pesë letra që rreh dorën e tregtarit.

Gjithçka rreth Live Casino Hold'em

Por, pavarësisht gjithë zhurmës që rrethon këtë lojë, shumica e lojtarëve ende luftojnë për ta marrë atë. Nëse jeni një prej tyre, lexoni më tej për të mësuar bazat e të luajturit Casino Hold'em si profesionist.

Rregullat e Live Casino Hold'em

Casino Hold'em është një variant pokeri ku lojtarët përballen me shtëpinë në vend të lojtarëve të tjerë. Loja është një garë e drejtpërdrejtë midis dorës së tregtarit dhe dorës së lojtarit. Thënë kështu, ai përdor kuvertën/këpucën tradicionale me 52 letra. Së pari, si tregtarit ashtu edhe lojtarit shpërndahen dy letra të kthyera me fytyrë poshtë. Pastaj, tre letra i shpërndahen tabelës, e cila përfundimisht do të strehojë pesë letra.

Pas marrjes së dy letrave, lojtari bën një bast para se të kontrollojë letrat e tyre. Ata më pas vendosin të palosin dhe të humbasin bastin ante ose të thërrasin dhe të dyfishojnë bastin ante. Mbani mend, nëse një lojtar paloset, kazinoja live do të kalojë në raundin tjetër duke e mbajtur të fshehtë dorën e tregtarit. Por nëse një lojtar thërret, ai merr dy letra shtesë të komunitetit.

Ndërkohë, dora e tregtarit duhet të mbajë një palë katra ose më mirë për t'u kualifikuar. Dhe nëse ata kualifikohen dhe dora e lojtarit është më e mirë, basti i thirrjes paguhet 1:1. Nga ana tjetër, basti ante paguhet në varësi të tabelës së pagave. Por nëse dora e tregtarit nuk kualifikohet, basti i thirrjes bëhet shtytje ose barazim ndërsa basti para paguan sipas tabelës së pagesave.

Tabela e pagesave të Kazino Hold'em live

Në këtë lojë tavoline live, lojtarët kryesisht fitojnë një shumë standarde prej 1:1 në rast se mbajnë një dorë më të konsiderueshme. Por për duar të rralla si royal flush dhe straight flush, pagesa është respektivisht 100:1 dhe 20:1.

Më poshtë është tabela e parave të basteve të Casino Hold'em:

 • Flush mbretëror: 100:1
 • Flush drejt: 20:1
 • Katër të një lloji: 10:1
 • Shtëpia e plotë: 3:1
 • Flush: 2:1

Përveç bastit ante, lojtarët mund të bëjnë edhe një bast anësor ose bonus AA. Ky bast varet nga vlera e dorës së dy letrave të lojtarit, si dhe nga tre letrat fillestare të flop.

Tabela e basteve anësore është si më poshtë:

 • Flush mbretëror: 100:1
 • Flush drejt: 50:1
 • Katër të një lloji: 40:1
 • Shtëpia e plotë: 30:1
 • Flush: 20:1
 • Çifti i aseve dhe më poshtë: 7:1

Avantazhi dhe strategjia e shtëpisë së Live Casino Hold'em

Me rregulla standarde, Casino Hold'em vjen me një avantazh shtëpie prej 2,16%. Por për shkak se madhësia 'mesatare' e bastit mund të jetë 2,64 herë më shumë se basti fillestar, kjo e bën avantazhin e shtëpisë për njësi të bastit të jetë 0,82%. Në përgjithësi, avantazhi i shtëpisë varet nga kazinoja e drejtpërdrejtë dhe zhvilluesi i lojës, ku shumica ofrojnë diçka midis 2% dhe 2.5%.

Por për të qenë i sinqertë, gjetja e një strategjie optimale për këtë lojë mund të jetë pak sfiduese. Kjo sepse vendimet varen nga kombinimi i dorës së shtatë letrave. Por megjithatë, ka disa gjëra që lojtarët mund të bëjnë për të mbijetuar. Më poshtë është një përmbledhje:

 • Ngritja nëse keni një Ace/Mbreti të lartë dhe një palë.
 • Ngritja nëse keni një barazim të drejtpërdrejtë ose me flush.
 • Ngritja nëse keni një King/Jack të lartë.
 • Palosni nëse keni letra të ulëta të paçiftuara.
 • Palosni nëse dërrasa ka një palë dhe kostumi juaj i kartës nuk përputhet.

konkluzioni

Shihni, Caribbean Stud është e lehtë për t'u luajtur. Loja ruan shumicën e aspekteve të Texas Hold'em dhe lejon lojtarët të konkurrojnë kundër shtëpisë në vend të lojtarëve të tjerë. Shtoni në skajin e ulët të shtëpisë dhe Live Casino Hold'em është loja për të luajtur.

Të rejat e fundit

REEVO vazhdon Run mbresëlënëse 2023 pas nënshkrimit të marrëveshjes me TVBET
2023-09-18

REEVO vazhdon Run mbresëlënëse 2023 pas nënshkrimit të marrëveshjes me TVBET

Lajme