Poker

May 26, 2021

Shpjegohen zhargonet e njohura të pokerit

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Ka padyshim shumë gjëra për të zotëruar nëse doni të mundni shtëpinë në a poker lojë. Për një fillestar, të mësuarit e kuptimit të disa termave standardë në këtë lojë mund t'ju bëjë shumë mirë. Megjithatë, ka dhjetëra e qindra zhargone pokeri atje. Për këtë arsye, ky artikull do të merret vetëm me terminologjitë më të zakonshme që ka të ngjarë të merrni gjatë lojës në një kazino online ose kazino me bazë tokësore.

Shpjegohen zhargonet e njohura të pokerit

Kontrollo

Kur luani poker online ose offline, ka shumë të ngjarë të hasni fjalën çek. Pra, çfarë do të thotë kjo terminologji popullore e pokerit? Kontrollimi në thelb nënkupton kalimin e bastit ose veprimit te lojtari tjetër. Me fjalë të tjera, ju keni vetëm mundësinë për të kontrolluar ose vënë bast nëse nuk ka asnjë veprim aktual për ju. Nëse ka veprim pas kontrollit, lojtari mund të vendosë të palos, të ngrejë ose të telefonojë.

Hapur

Siç sugjeron emri, hapja në poker do të thotë se çfarë bën një lojtar nëse supozohet të fillojë raundin e basteve në një dorë pokeri. Ju mund të hapni vetëm si personi i parë që vë bast ose nëse një lojtar kontrollon kationin për ju. Është interesante që shumë lojtarë pokeri e gabojnë këtë veprim me ngritjen. Lojtarët e hapjes mund të përballen me një ngritje, palosje ose thirrje në tavolinë.

Ngritja

Rritja është një tjetër term i njohur i pokerit në skenën e lojërave të fatit online dhe offline. Si e tillë, është e rëndësishme të dimë se çfarë do të thotë të shmangësh veprimin e gjelbër në tryezë. Rritja është në thelb një veprim që ju ndërmerrni në tavolinë nëse dëshironi ta shtoni në bastin hapës. Siç pritej, lojtarët e tjerë do t'ju bëjnë një thirrje, palosni ose ringritje pas përfundimit të këtij veprimi. Shpesh, një lojtar mund të ngrejë nëse dëshiron të shkojë për jugular ose të ketë një dorë të fortë.

Ri-ngrit

Nëse lojtari i parë hapet, lojtari i dytë mund të ngrejë bastin, me lojtarin e tretë që të ringjallet për t'u rikthyer në dy lojtarët e parë. Me fjalë të tjera, ringritje përfshin rritjen e rritjes së një lojtari kundërshtar. Nëse hasni kundër një rritjeje agresive, mund ta ringritni, palosni ose telefononi.

Thirrni

Shumica e të ardhurve në botën e lojërave të fatit në internet do të pyesin se çfarë është saktësisht thirrja. Epo, të telefonosh do të thotë të përputhesh me rritjen ose bastin e një lojtari kundërshtar. Në poker, lojtari i pa thirrur mund të fitojë dorën nëse askush nuk thërret. Kur luani në një vend personal, ka të ngjarë të dëgjoni termin "shih" në vend të kësaj.

Palos

Kur një lojtar paloset, kjo do të thotë se ai ndalon së marrë pjesë në një dorë. Në këtë rast, nuk mund të futen më baste në tenxhere. Lojtarët palosen nëse është koha e tyre për të përfunduar njërën nga veprimet e përmendura më sipër. Për të palosur, një lojtar do ta hedhë kartën me fytyrë poshtë drejt tregtarit. Në këmbim, kruperi do t'i vendosë letrat në një grumbull letrash të palosur.

Dora

Një tjetër terminologji e zakonshme e pokerit është dora. Një dorë është emri i një koleksioni deri në pesë letra të përbërë nga letrat e komunitetit dhe letrat e xhepit të lojtarit. Shumë herë, një lojtar ka më shumë gjasa të fitojë vazon me një dorë më të mirë.

Blej-In

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, një lojtar mund të hyjë në turneun e pokerit duke blerë. Në përgjithësi, ai i referohet shumës minimale që një lojtar duhet të paguajë për t'u ulur në një lojë me para. Bli-in zakonisht është 20 herë më i madh se vlera e çipave që kërkohet për të vënë bast një lojtar i dytë në të majtë të tregtarit.

konkluzioni

Këto janë vetëm disa terminologji pokeri që duhet të dini. Siç u tha fillimisht, ka qindra të tjera që një lojtar mund t'i mësojë vetëm me përvojë. Sidoqoftë, mbani mend që të vendosni një bankroll për lojëra që mund ta humbni rehat dhe të luani në një kazino të rregulluar në internet.

Të rejat e fundit

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta
2023-11-02

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta

Lajme