Udhëzues pokeri për të bërë dorën fituese

Poker

2021-08-23

Ethan Tremblay

Dëshironi të mësoni se si të bëni një dorë vrasëse pokeri? Epo, ky udhëzues pokeri ka kurrizin tuaj. Në lojë poker live, i gjithë veprimi fillon pasi një lojtari i jepet një dorë. Por, siç mund ta dini, jo të gjitha duart e pokerit që ushqehen nga tregtari i drejtpërdrejtë janë të luajtshme.

Udhëzues pokeri për të bërë dorën fituese

Pra, ky udhëzues pokeri do t'ju ofrojë një përmbledhje të plotë të të gjitha bazave të dorës së pokerit për t'ju dhënë një fillim në kokë sa herë që dëshironi të luani lojën.

Çfarë është dora e pokerit dhe si bëhet ajo?

Sipas rregullave të lojës, pokeri përfshin grumbullimin e një kombinimi specifik letrash. Zakonisht, renditja e kartave në një renditje dhe kostum të caktuar mund të krijojë duar të shumta, siç do të mësoni më vonë. Siç pritej, sa më e vështirë të jetë krijimi i një dore specifike, aq më e fortë është dora. Gjithashtu, duart më të forta zakonisht kanë pagesa më të mira.

Thënë kështu, ju do të gjeni më së shumti variante pokeri me 5 letra kazinoja juaj e preferuar live. Në këtë lojë, ju do të merrni pesë letra, të cilat do t'i përdorni për të formuar kombinime. Pastaj, tregtari i drejtpërdrejtë merr gjithashtu pesë letrat e tij të cilat do t'i përdorin për të krijuar një dorë. Në fund, të dyja duart krahasohen, me atë më të fortë që mban ditën.

Përveç kësaj, mund të gjeni edhe variantin me 3 letra. Këtu, loja është mjaft e ngjashme me lojën e pokerit me 5 letra. I vetmi ndryshim është se lojtarët marrin tre letra, duke e bërë të pamundur krijimin e disa duarve.

Dhe sigurisht, ekziston varianti me 2 letra, kryesisht Texas Hold'em. Në këtë lojë, lojtarëve u shpërndahen dy letra me pesë letra të përbashkëta në qendër të tryezës. Në thelb, lojtarët mund të përdorin pesë kartat e komunitetit sipas dëshirës për të krijuar një kombinim fitues.

Renditjet më të zakonshme të dorës së pokerit

Në këtë seksion, do të mësoni renditjen e duarve të pokerit, duke filluar nga më të fortat.

Flush mbretëror

Royal flush është dora më e mirë e mundshme e pokerit live që mund të krijoni. Ai përfshin krijimin e pesë kartave të njëpasnjëshme të një kostum të ngjashëm. Zakonisht, ai përbëhet nga një 10, Jack, Queen, King dhe Ace. Lojtarët mund të krijojnë gjithashtu një dorë me 7, 8, 9 dhe 10 Zemra plus një Jack.

Fluturim drejt

Ndonjëherë, ju mund të krijoni pesë letra të njëpasnjëshme të një kostumi të ngjashëm, bar flush mbretëror. Në atë rast, do të keni bërë një skuqje të drejtpërdrejtë. Kjo dorë mund të përmirësohet vetëm nga një tjetër flush i rangut të lartë direkt ose një flush mbretëror.

Katër të një lloji

Siç lë të kuptohet emri, kjo dorë përmban katër letra me vlera të ngjashme me kostume të ndryshme. Për shembull, ju mund të ulni katër Ace of Hearts, Diamonds, Spades dhe Clubs. Letra e pestë ose "goditja" përdoret më pas për të përcaktuar dorën fituese në rast barazimi.

Full House

Një dorë letrash me 5 letra duhet të ketë një palë letra me vlerë të njëjtë dhe tre letra me vlerë të ngjashme. Megjithatë, dy dhe tre të një lloji duhet të jenë me kostume të ndryshme. Në rast barazimi, dora me tre më të fortët e këtij lloji mbart ditën.

Flush

Në një flush, lojtarët duhet vetëm të lëshojnë pesë letra të një kostum të ngjashëm pa u shqetësuar për rendin. Kështu, për shembull, një dorë me 4, 8, 6, 7 dhe 2 lopata është një flush. Por nëse më shumë se një lojtar ka një flush, dora më e fortë e pokerit është fituesi.

Drejt

Një straight është një dorë që përmban pesë letra të njëpasnjëshme të kostumeve të ndryshme. Por në këtë rast, një Ace mund të jetë 1 ose të ulet mbi mbretin.

Tre të një lloji

Ulja e tre të një lloji do të thotë të marrësh një dorë pokeri me tre letra të rangut të ngjashëm, por me kostume të ndryshme. Më pas "goditësit" e mbetur përdoren për të njohur fituesin në rast barazimi.

Dy palë

Për të krijuar dy palë, lojtarët e pokerit duhet të vendosin një dorë me dy palë letra që përputhen. Për shembull, dy 9 dhe dy 8 përbëjnë një dorë me dy palë. Nëse rezultati është një barazim, çifti me vlerë më të lartë është fituesi. Dhe nëse shtytja vjen për të shtyrë, gjuajtësi përcakton rezultatin e lojës.

Çift

Në një palë dore, lojtarët duhet të vendosin një palë letra me vlerë të njëjtë, por me kostume të ndryshme. Nëse dy lojtarë kanë të njëjtin çift, tre sulmuesit do të përcaktojnë fituesin në rend zbritës.

Kartë e lartë

E njohur gjithashtu si "asgjë", dora me vlerën më të lartë totale fiton. Në thelb, zbatohet nëse nuk ka kombinim fitues të diskutuar më lart. Përsëri, një krahasim bëhet në rend zbritës.

konkluzioni

Pasi të keni lexuar këtë udhëzues pokeri, krijimi i një dore fituese duhet të jetë më i lehtë. Por përpara se të hyni në të gjithë, dijeni se variante të ndryshme pokeri kanë rregulla të ndryshme në lidhje me Ace. Gjithashtu, kostumet e kartave kanë forca të ngjashme. Pra, nëse ju dhe tregtari merrni një turmë me kostume të parregullta, loja do të rezultojë në një barazim. Provoni!

Të rejat e fundit

REEVO vazhdon Run mbresëlënëse 2023 pas nënshkrimit të marrëveshjes me TVBET
2023-09-18

REEVO vazhdon Run mbresëlënëse 2023 pas nënshkrimit të marrëveshjes me TVBET

Lajme