Kazinotë më të mira live me Live Sette E Mezzo 2023/2024

Siç do ta merrte me mend kushdo, Sette e Mezzo, që përkthehet në shtatë e gjysmë, i ka rrënjët në Itali. Njerëzit e quajnë atë blackjack italian sepse titulli është shumë i ngjashëm me blackjack. Sidoqoftë, natyra dhe loja e kësaj loje me letra janë mjaft ekzotike. Kjo do të thotë që edhe jo-italianët mund të shijojnë përvojën e freskët të kësaj loje. Ky udhëzues është krijuar për të ndihmuar lojtarët e interesuar të mësojnë litarin në ndoshta shtatë minuta e gjysmë apo më shumë. Udhëzuesi përmban një përmbledhje të detajuar të Sette e Mezzo live nga Playtech, një nga ofruesit më të respektuar të softuerit të kazinosë live.

Çfarë është Live Sette e Mezzo?Si të luani Live Sette e MezzoPagesat Live Sette dhe Mezzo
Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser
Çfarë është Live Sette e Mezzo?

Çfarë është Live Sette e Mezzo?

Live Sette e Mezzo është një titull me temë italiane që gjendet në disa nga kazinotë më të mira të drejtpërdrejta në internet. Kjo lojë nga Softueri i kazinosë Playtech përdor kuvertën e letrave napolitane, ku çdo kuvertë përmban dhjetë letra. Si çdo send tjetër italian, loja është e stilit të lartë, elegante dhe jashtëzakonisht argëtuese. Ndërsa titulli ka shumë të përbashkëta me blackjack-un për sa i përket rregullave dhe stilit, do të ishte një padrejtësi ta etiketonim atë si një variant të thjeshtë të blackjack-ut. Ndoshta përshkrimi më i afërt i lojës do të ishte se ajo është një përzierje e blackjack-ut me sugjerime baccarat, që është gjithashtu një titull i zakonshëm në kazinotë live.

Çfarë është Live Sette e Mezzo?
Si të luani Live Sette e Mezzo

Si të luani Live Sette e Mezzo

Ndërsa ky udhëzues ka përmendur tashmë disa detaje të lojës, kjo është thjesht gërvishtje e sipërfaqes. Detaji qëndron në mënyrën se si të luash lojën. Në fakt, Sette e Mezzo mund të mos jetë një gjë për lojtarët që janë të rinj lojëra tavoline live të kazinosë. Sidoqoftë, është e lehtë të luash, pasi ky udhëzues do ta zbulojë në një moment. Por para kësaj, është e rëndësishme të flasim për bazat e lojës. Si duket kuverta?

Kuverta

Kuverta e Sette e Mezzo është një nga tiparet dalluese të titullit dhe dikush mund të ketë nevojë për kohë për t'u mësuar me të. Ka katër kuvertë napolitane, duke përfshirë sa vijon:

  • Shpata (Shpata)

  • Klubet (Bastoni)

  • Monedha (denarë)

  • Kupa (Coppe)

    Siç është përmendur tashmë, çdo kuvertë përmban dhjetë letra, që do të thotë se lojtarët kanë mundësinë të luajnë me një total prej 40 letrash. Brenda çdo kuverte, ka letra të ulëta, Jacks, Cavaliers, Kings dhe Aces. Siç do të vëzhgonin lojtarët e blackjack-ut, 8-at, 9-të dhe 10-të mungojnë. Kjo për shkak se kuvertat napolitane nuk përmbajnë asgjë të tillë. Letrat e ulëta mbajnë vlera midis 2 - 7, ndërsa Aces vlejnë një pikë. Jacks, Cavaliers dhe Kings vlejnë nga gjysmë pikë secili.

    Lojtarët gjithashtu nuk duhet të harrojnë se ekziston Wild i lojës i njohur si Mbreti i Monedhave, i cili mund të veprojë si zëvendësues për çdo kartë. Nëse një lojtar me Mbretin e Monedhave godet shtatë pikë e gjysmë, ata fitojnë të ashtuquajturën dorën Mezzo Royal, një arritje fenomenale në Sette e Mezzo.

Rregullat e Sette Live dhe Mezzo

Objektivi i lojës është të mposhtni tregtarin live të kazinosë me një dorë më të lartë - këtu është ajo ku loja i ngjan blackjack-ut. Por kapja është se vlera totale e kartës në dorën e lojtarit nuk duhet të shkojë kurrë mbi shtatë pikë e gjysmë. Nuk është çudi që loja njihet edhe si Seven and a Half. Lojtari do të vazhdojë të fitojë edhe nëse kruperi rrëzohet (tejkalon vlerën maksimale të kartës)

Loja live kazino përfshin rregulla të caktuara automatike, të cilat bëhen aktive në rrethana të caktuara të paracaktuara. Një shembull i mirë është nëse një lojtar merr Mbretin e Monedhave. Në këtë rast, tregtari do t'i japë lojtarit një të dytë në çast. Nëse tregtari merr Mbretin e Monedhave, lojtari do të marrë letra derisa ato (lojtari) të arrijnë shtatë.

Nëse si lojtari ashtu edhe tregtari vendosin një pesë si letra e parë, lojtari merr automatikisht një tjetër. Nëse rezultati për të dy është pesë, lojtari do të humbasë (kjo është një barazim).

Si të luani Live Sette e Mezzo
Pagesat Live Sette dhe Mezzo

Pagesat Live Sette dhe Mezzo

Në një lojë kazino online me tregtar të drejtpërdrejtë me 99,31% RTP, lojtarët kanë shumë mundësi për të rrëmbyer një fitore. Lojtarët që marrin Mezzo Royal, që është dora më e mirë fituese, ecin në shtëpi me një pagesë 3:2. Nga ana tjetër, një dorë e rregullt fituese paguan 1:1. Por ka edhe baste anësore ku çdo kombinim paguhet ndryshe.

Bastet anësore

Ata që luajnë lojëra kazino live e dinë se të gjitha lojërat paraqesin baste anësore dhe Sette e Mezzo nuk bën përjashtim. Bastet anësore të lojës përfshijnë sa vijon:

Mano di Poker (Dora e Pokerit): Ky bast përfshin letrat e para të tregtarit dhe dy letrat e lojtarit. Nëse letrat krijojnë me sukses një dorë pokeri, lojtari fiton pagesën përkatëse. Këtu, një flush mbretëror paguan 155:1, ndërsa një dorë e drejtpërdrejtë ka një pagesë 5:1.

Partita Perfetta (çifte perfekte): Këtu, lojtari ka mundësinë që letrat e tyre të hapjes të formojnë një palë me ato të tregtarit. Natyrisht, kartat ndryshojnë në vlerë. Për shembull, kartat e fytyrës kanë një pagesë 10:1, ndërsa kartat 7 japin 55:1. Një palë letra të ulëta japin 5:1.

Pagesat Live Sette dhe Mezzo