Udhëzime

March 28, 2023

Si të luani dhe zotëroni Blackjack Live Casino 21

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Të luash lojëra të ndryshme në një kazino live është ajo që bëjnë kumarxhinjtë, por a është kjo një gjë ideale për të bërë? Epo, për argëtim, po, por nëse doni të luani për argëtim dhe për të fituar, atëherë jo. Pse eshte ajo? Sepse ju nuk mund të performoni në mënyrë efektive kur luani më shumë lojëra në të njëjtën kohë. Pra, cila është mënyra më e mirë për të luajtur në mënyrë efektive? Në fakt, është shumë e thjeshtë. Zgjidhni një lojë nga një kazino live dhe mësoni se si ta luani dhe ta zotëroni atë. 

Si të luani dhe zotëroni Blackjack Live Casino 21

Ju jeni këtu do të thotë se keni vendosur të luani dhe zotëroni Blackjack 21, dhe sigurisht që keni ardhur në vendin e duhur. Në këtë udhëzues, ne do t'ju tregojmë tërësisht se si të luani dhe zotëroni Blackjack 21. Vazhdoni të lexoni deri atëherë për të zbuluar të gjitha rregullat dhe strategjitë e ndryshme për të zotëruar lojën. Pra, le të fillojmë.

BlackJack 21

Blackjack 21 është një nga më të famshmit dhe lojëra të njohura gjerësisht në një kazino live. Ndoshta është loja më e luajtur e tavolinës e të gjitha kohërave. Ai rrjedh nga familja Njëzet e Një e lojërave bankare të kazinove, e cila përfshin kuvertën e kartave me 52 letra. Në këtë familje janë edhe lojërat evropiane me letra Vingt-et-Un dhe Pontoon, si dhe loja ruse me letra Ochko. 

Tani që keni një ide se çfarë është Blackjack 21, le të futemi në detaje se si ta luajmë atë.

Bazat janë të nevojshme

Bazat janë të nevojshme për gjithçka. Pavarësisht nëse mësoni të drejtoni një makinë ose përdorni teknologji të ndryshme, do t'ju duhet të mësoni bazat. Në Blackjack, gjithçka që duhet të bëni është të mposhtni dorën e tregtarit dhe t'i afroheni 21 sa mundeni. Por si t'i afrohemi 21? Epo, le ta shqyrtojmë tani.

 • 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ose 10: Pikat përcaktohen nga vlera nominale e Jackit, Mbretëreshës ose Mbretit: 10 pikë. 
 • Ace: mund të variojë nga 1 deri në 11 pikë. Mbani parasysh këto numra dhe pikat e tyre.

Deri në 8 kuverta standarde me 52 letra mund të përdoren për lojën kur ju luani në një kazino live. Edhe pse është e pazakontë, disa kazino thjesht mund të përdorin një kuvertë, dhe shumica do të përdorin gjashtë ose tetë. Gjetja e lojërave me më pak letra është në përfitimin tuaj, sepse çdo kuvertë zvogëlon shanset tuaja për të fituar. Shumica e kazinove përdorin 6 ose 8 kuvertë kur luajnë. Dy letra i jepen tregtarit dhe secilit lojtar pasi të jenë vënë bastet. Letrat i shpërndahen secilit lojtar. Një letër shpërndahet me fytyrë lart dhe një kartë me fytyrë poshtë tregtarit.

Tani, nëse askush nuk merr një 21, të gjithë do të kishin gjashtë opsione të cilat do t'i diskutojmë më poshtë:

 • Goditi: Duke përdorur këtë opsion, mund të kërkoni një kartë shtesë nga tregtari.
 • Qëndroni: Duke përdorur këtë opsion, ju thjesht kaloni dhe vazhdoni të luani.
 • Dyfisho Poshtë: Duke përdorur double down, ju do të dyfishoni bastet tuaja dhe tregtari do t'ju shpërndajë një kartë shtesë.
 • Dorëzimi: Duke u dorëzuar, ju do të humbni gjysmën e bastit tuaj dhe nuk do të luani më.
 • Ndarë: Mund të ndani dy letra identike në duar të veçanta nëse keni dy të të njëjtit rang, si 44. Opsionet e listuara më sipër do të jenë të disponueshme për të dyja duart tuaja. Edhe nëse një mbretëreshë dhe një mbret kanë të njëjtën vlerë, ata nuk janë të të njëjtit rang dhe nuk mund të ndahen; pra, ata duhet të jenë të të njëjtit rang. Nëse kartat e dhëna rishtazi kanë gjithashtu të njëjtën gradë, disa kazino mund t'ju lejojnë të ndani shumë duar. Mos harroni se kur ndaheni, po vendosni një bast të ri në një dorë të re, kështu që tani po luani me dy duar dhe jo me njërën dorë me dyfishin e aksioneve.
 • Sigurimi: Ju mund të shpenzoni gjysmën e bastit tuaj për të siguruar sigurimin që tregtari të marrë një blackjack natyral nëse karta e shitësit me fytyrë lart është një ACE.

Duhet të keni parasysh se, në krahasim me lojtarët, opsionet e tregtarit janë të kufizuara. Ai duhet të godasë nëse ka 16 ose më pak. Ai duhet të qëndrojë nëse rezultati i tij është 17 ose më lart. Ai nuk është në gjendje të dyfishojë, të ndajë ose të heqë dorë. Ai humbet nëse tejkalon numrin 21 ose bust. Nga ana tjetër, kur tregtari humbet, fitojnë të gjithë lojtarët e mbetur.

Nëse tregtari nuk mban një ACE, çdo lojtar që jep një 21 natyral do të fitojë menjëherë. Lojtari fiton me një blackjack natyral nëse letra e dytë që tregtari zbulon nuk vlerësohet me 10. Është një barazim ose shtytje dhe aksioni i kthehet lojtarit nëse tregtari mban gjithashtu një kartë me vlerë 10 pikë përveç asit të tij .

Këto janë bazat që duhet të keni parasysh për të luajtur Blackjack 21. Por çfarë vjen më pas? Lexoni më tej nëse doni të zotëroni lojën dhe të luani në mënyrë efektive.

Vendosni një buxhet

Vendosja e një buxheti është gjëja më e rëndësishme që duhet të bëni kur luani në internet. Shumë lojtarë në internet nuk vendosin një buxhet, gjë që rezulton në menaxhim të dobët të bankrollit. Për shkak të menaxhimit të dobët të bankroll-it, ata shpesh shpenzojnë shumë më tepër se sa munden, dhe në fund, ata pësojnë humbje. Pra, për t'u siguruar që nuk do të përballeni me një situatë të tillë, gjithçka që duhet të bëni është të menaxhoni bankrollin tuaj. Si mund ta menaxhoni? Epo, është vërtet e thjeshtë. Thjesht vendosni se sa jeni të gatshëm të shpenzoni në një ditë. Asnjëherë nuk duhet të tejkaloni kufirin tuaj ditor, edhe nëse nuk keni luajtur për një ose dy ditë dhe mos shpenzoni më shumë në ditët në vijim. 

Do të ketë raste kur do të mendoni se vetëm tejkalimi i pakës nuk do të dëmtojë, por do të vazhdojë të rritet. Sapo të filloni, do të vazhdoni të ndiqni atë rregullim dhe do të përfundoni duke humbur më shumë. Pra, ajo që duhet të bëni kur luani të gjitha lojërat, veçanërisht Blackjack 21 në një kazino live, është të vendosni një buxhet.

Termat dhe zhargonet

Çdo lojë kumari ka terminologjinë dhe zhargonin e vet. Për shembull, fjalët si flop, turn dhe lumi përdoren në Texas Hold'em. Terminologjia e craps përfshin pikë, sytë e gjarprit dhe revole. E njëjta gjë është edhe në Blackjack 21. Është thelbësore të kuptosh gjuhën e lojës. Në çdo rast, si mund të mësoni të luani blackjack nëse nuk kuptoni se çfarë thonë lojtarët e tjerë? Termat me të cilët duhet të njiheni janë:

 • Karta e gjoksit: Një kartë që shpërndahet nëse totali i dorës kalon 21.
 • Busti: Një kartë totale që tejkalon 21
 • Baza e parë: Zona e basteve në të majtë të tregtarit, e cila është gjithashtu e para që merr dhe shpërndan letra.
 • Dorë e vështirë: Një dorë pa ACE quhet dorë e fortë. Me përjashtim të asit, çdo kartë në kuvertë ka një vlerë fikse. Është "e vështirë" pasi vlera nuk do të ndryshojë.
 • Goditi: Për të kërkuar një kartë të re.
 • Karta e vrimës: Karta e tregtarit jepet me fytyrë poshtë dhe lojtarët nuk lejohen ta shohin atë derisa të kenë përdorur duart e tyre.
 • Charlie me 5 letra: Kur një dorë ka pesë letra pa rrënuar, ju mund të merrni një bonus ose një fitore automatike në lojëra të ndryshme. Kurdoherë që një lojtar tërheq pesë letra pa i prishur, kjo është një fitore automatike në disa lojëra.
 • Natyrore: Dy letrat e para të shpërndara mblidhen deri në 21 (blackjack).
 • Çiftet: Dy letra identike konsiderohen si një palë.
 • Shtytje (kravatë): Ndodh kur si lojtari ashtu edhe tregtari kanë duar të njëjta.
 • Këpucë: Një mekanizëm mbajtës për kuvertën e kartave. Në mënyrë tipike, kjo ka deri në 8 kuvertë kur përdoret në lojërat e kazinosë.
 • Dora e butë: Është ai që përfshin një ACE së bashku me çdo kartë tjetër. Një as mund të luhet lart ose poshtë, duke e bërë atë të vlejë 1 ose 11 dhe për këtë arsye të ketë një vlerë "të butë" ose të ndryshueshme.
 • E ngurtë: Çdo dorë e fortë që ka një shans të shpërthejë duke tërhequr një kartë tjetër, si p.sh. 12, 13, 14, 15 ose 16. Të kesh 17 ose më të lartë do të thotë që nuk do të kesh kurrë një dorë të fortë.
 • Baza e tretë: Zona e basteve është e fundit që vepron dhe është në të djathtë të tregtarit.
 • Upcard: Karta që tregtari po shfaq tani përballë.

Strategjitë Bazë

Tani që e dini se cilat janë të gjitha zhargonet dhe kushtet e blackjack-ut, le të kalojmë drejt e në strategjitë bazë. Ka shumë strategji të ndryshme, por le të fillojmë me diçka të thjeshtë. Shumica e lojtarëve të Blackjack 21 ndjekin strategji të ndryshme, të cilat do t'i diskutojmë më poshtë: 

Për duar të buta:

 • Nëse totali është 19 ose më shumë, duhet të qëndroni në këmbë.
 • Nëse totali është 18 dhe tregtari po shfaq një 7, 8, 9, 10, jack, mbretëreshë ose mbret, ju duhet të qëndroni në këmbë. Nëse tregtari po tregon një 2, 3 ose 4 në kartën e tij përballë, ju duhet të goditni.
 • Nëse totali është 17 ose më i ulët, atëherë goditni nëse totali nuk është 13, 14, 15, 16, 17 ose 18, dhe karta e drejtuar nga tregtari është pesë ose 6 në këtë rast. Thjesht dyfishoni.

Për duar të forta:

 • Ju duhet të qëndroni në 17 ose më lart.
 • Ju duhet të goditni në 12, 13, 14, 15 ose 16 nëse tregtari po tregon shtatë ose më lart. Nëse tregtari tregon 2 deri në 6, atëherë qëndroni.
 • Ju duhet të dyfishoni nëse tregtari po tregon letrat 2 deri në 9 dhe ju keni letra me vlerë 10 ose 11.
 • Ju duhet të goditni nëse letrat tuaja janë gjithsej nëntë ose më pak.

Kur keni një palë, përdorni strategjinë e mëposhtme:

 • Asnjëherë mos ndani një palë letra për katër, pesë ose dhjetë pikë.
 • Kur keni një palë Aces ose një tetë dhe një Ace, duhet gjithmonë të ndaheni.
 • Nëse tregtari shfaq një 4, 5 ose 6, duhet të ndani gjithmonë çdo çift 2s, 3s, 6s, 7s ose 9s.

Nëse tregtari po tregon a 9, J, Q, K ose A, dhe unë kam 16, atëherë ju thjesht dorëzoheni. Me këtë strategji, ju do të reduktoni skajin e shtëpisë në rreth 1%.

Rregullat e tabelës

Nuk ka kufizime që diktojnë se si një kazino live duhet të zhvillojë një lojë ose të sigurojë shpërblime. Si rezultat, do t'ju duhet të hetoni kazinonë ku dëshironi të luani në mënyrë që të jeni të vetëdijshëm për detajet. Shanset janë një shembull. Në mënyrë tipike, kazinotë ofrojnë shanse 3 deri në 2 për blackjack 21.

Megjithatë, disa kazino live aktualisht ofrojnë shanse nga 6 deri në 5 për një blackjack 21. Një lojë në një kazino live mund të përdorë një deri në tetë letra. Kjo është bërë për të ngatërruar numëruesit e kartave. Me çdo kuvertë shtesë të përdorur në lojë, skaji i shtëpisë rritet. Tregtari duhet të ndalojë në 17 në shumicën e lojërave blackjack, edhe nëse kjo rezulton në një humbje për tregtarin.

Asnjëherë mos përdorni sigurim

Të jesh i kujdesshëm për të reduktuar humbjen tingëllon si një vendim i mençur. Papritur, ky nuk është rasti kur luani blackjack 21. Pasi të përfundojë raundi fillestar i marrëveshjes dhe tregtari të ketë një ACE, sigurimi bëhet i disponueshëm. Ju vendosni gjysmën e bastit tuaj fillestar për të marrë sigurimin. 

Ju fitoni shanse 2 me 1 nëse tregtari ka një të natyrshme, kështu që ju thyeni çiftin. Ju e humbisni bastin e sigurimit nëse tregtari nuk ka blackjack. Nëse keni një total prej 20, shpesh ekziston një predispozitë për të marrë këtë bast. Por mbani në mend se ju tashmë i posedoni dy letrat e nevojshme që tregtari të krijojë një blackjack.

Bastet anësore

Ka katër baste anësore që duhet të dini.

 • 21+3: Bazuar në dy letrat e para që ju shpërndahen dhe kartën e sipërme të tregtarit, basti anësor 21+3 paguhet. Ju fitoni nëse të tre letrat bëjnë një flush, straight, tre të një lloji ose straight.
 • Ndeshja mbretërore: Nëse dy letrat e para që ju shpërndahen janë kostume, ju fitoni bastin anësor të Ndeshjes Mbretërore. Shanset janë 5 me 2. Shpërblimi rritet nga 25 në 1 nëse keni një mbret dhe mbretëreshë të përshtatshme. Një blackjack i përputhur paguhet me një normë prej 5 me 1.
 • Mbi/nën 13 vjeç: Siç sugjerojnë titujt, ju bastni nëse totali juaj do të jetë më i madh ose më i vogël se 13 (13 rezulton me humbje). Një as është i ulët në këtë bast.
 • Super 7-të: Për 7-at, ky është qëllimi. 1-7 paguan 3 me 1. Shanset janë 50 me 1 për të papërshtatshme dhe 100 me 1 për të përshtatshme nëse dy letrat e para janë 7s. Shanset për të marrë tre 7 janë 500 me 1 të papërshtatshme dhe 5000 me 1 të përshtatshme. Maksimumi që mund të fitoni është 5000 dollarë sepse basti mund të jetë vetëm 1 dollarë.

konkluzioni

Ja ku e keni. Udhëzues i plotë se çfarë është Blackjack 21 dhe si të luani dhe zotëroni atë. Duke ndjekur udhëzuesin, do të mësoni shumë gjëra që do t'ju duhet të mbani mend për të performuar mirë. Pra, është ideale të filloni me versionin demo dhe të luani derisa të kuptoni gjithçka që diskutohet këtu. Si fillestar, ky udhëzues do t'ju ndihmojë dhe do të jeni në gjendje të performoni më mirë. 

Ata nuk do t'ju ndihmojnë nëse nuk jeni të gatshëm të përmirësoheni. Gjithçka varet nga praktika. Shpejtësia juaj e përmirësimit do të bazohet në atë se sa jeni të gatshëm të praktikoni Blackjack 21. Lexoni udhëzuesin tërësisht dhe luani në përputhje me rrethanat. Në këtë mënyrë, së shpejti do ta zotëroni lojën. Kur dini si të luani Blackjack pa asnjë gabim, mund të vazhdoni të kërkoni strategji të tjera në internet.

Të rejat e fundit

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta
2023-11-02

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta

Lajme