Çfarë është problemi i kumarit?

Lajme

2020-01-17

Shenjat dhe simptomat e problemit të lojërave të fatit dhe mënyrat për ta ndaluar atë

Problemi i kumarit, i cili në fakt njihet edhe si ludomania, është nxitja ose varësia ndaj lojërave të fatit edhe kur ka pasoja negative, ose kur lojtari ka dëshirë të ndalojë. Kjo mund të shkaktojë dëm për lojtarin ose njerëzit e tjerë të afërt me lojtarin, për shembull, anëtarët e familjes.

Çfarë është problemi i kumarit?

Varësia nga kumari zakonisht ndodh kur një lojtar fiton shumë për herë të parë ose krijon një ndjenjë të dëshirës për të fituar edhe më të mëdha në të ardhmen. Mund të jetë gjithashtu si rezultat i humbjes së parave. Kumarxhiu mendon se mund t'i rikuperojë paratë e humbura duke rritur aksionet e tyre ose duke vënë baste vazhdimisht.

Shenjat dhe simptomat e problemit të lojërave të fatit

Ka probleme me kontrollin e lojërave të fatit: Një lojtar i mirë është ai që mund të largohet pas kumarit për një periudhë të caktuar ose pasi të ketë fituar ose humbur një shumë të caktuar.

Ndjenja e nevojës për të qenë të fshehtë: Kumarxhinjtë që nuk duan që njerëzit e tjerë të dinë për të janë gjithashtu kumarxhinj me probleme.

Bixhozi i tepërt në masën sa shqetësuese për miqtë dhe familjen: Çdo lojtar, miqtë e të cilit dhe njerëzit e tjerë të afërt janë të shqetësuar për kumarin e tyre kompulsiv mund të vuajë nga ky problem.

Huamarrja për të luajtur bixhoz: Kumarxhinjtë nuk duhet të marrin hua ose të shesin prona personale për të luajtur kumar. Kumarxhinjtë e mirë vënë bast vetëm kur kanë para.

Faktorët që çojnë në problemin e lojërave të fatit

Kumari kompulsiv mund të ndodhë si rezultat i faktorëve gjenetikë, biologjikë ose mjedisorë, dhe ato përfshijnë:

Presioni i bashkëmoshatarëve nga miqtëÇrregullime të shëndetit mendorAbuzimi i drogësMedikamente me efekte anësore të rrallaShkaqe të tjera të varësisë ndaj lojërave të fatitStresi i lidhur me punënÇështjet e marrëdhënieveKushtet traumatikeProbleme me paratë

Nëse nuk trajtohet, varësia ndaj lojërave të fatit mund të çojë në marrëdhënie të tensionuara ose të prishura. Ka pasur raste kur disa njerëz kryejnë vetëvrasje pasi kanë humbur kaq shumë dhe më vonë e kuptojnë se nuk mund të rikuperojnë çfarëdo që kanë humbur. Varësia nga kumari mund të çojë gjithashtu në probleme me paratë dhe falimentimin, si dhe probleme shëndetësore dhe ligjore.

Si të ndaloni një problem kumari

Duhet forcë e jashtëzakonshme për t'iu kundërvënë kumarit me probleme, veçanërisht për kumarxhinjtë që kanë humbur shumë para dhe kanë përjetuar marrëdhënie të tensionuara.

Kumarxhinjtë problematikë duhet të gjejnë mënyra të shëndetshme për të luftuar stresin dhe emocionet; Marrja e hobive të reja, stërvitja dhe praktikimi i teknikave të relaksimit ndihmon në menaxhimin e disponimit dhe lehtësimin e mërzisë.

Kërkimi i ndihmës profesionale; si alkoolistët, kumarxhinjtë mund të kërkojnë ndihmë nga këshilltarët për të reduktuar ose ndaluar lojën e fatit.

Forcimi i rrjetit të tyre mbështetës; kontakti me miqtë dhe familjen mund të ndihmojë në luftimin e varësisë nga bixhozi. Kumarxhinjtë gjithashtu mund të gjejnë miq të rinj jashtë kazinove, të regjistrohen në klasa arsimore, të vullnetarë për qëllime të mira ose të bashkohen me ekipe sportive dhe klube.

Lajmi i fundit

Cila lojë të zgjidhni për përvojë më të mirë - lojëra elektronike ose lojëra tavoline
2023-01-30

Cila lojë të zgjidhni për përvojë më të mirë - lojëra elektronike ose lojëra tavoline

Lajme