Mahjong e lehtësuar: Si të kuptoni rregullat themelore

Lajme

2020-04-22

Mahjong ka rreth 136 pllaka që përfshijnë 36 rrathë, 36 bambu dhe 36 karaktere. Këto pllaka kategorizohen më tej në numra që variojnë nga një deri në nëntë. Shumica e grupeve në Mahjong përfshijnë tetë pllaka që kanë katër stinë dhe katër lule. Megjithatë, këto tetë pllaka nuk janë të nevojshme për lojën.

Mahjong e lehtësuar: Si të kuptoni rregullat themelore

Konfigurimi i kësaj loje

Lojtarët duhet të vlerësojnë tregtarin fillestar të kësaj loje. Kur bëhet fjalë për traditat kineze, katër pllaka të ndryshme të erës janë të përziera. Çdo lojtar duhet të rregullojë pllakat e tij për t'i parë ato. Në këtë lojë, lojtarët pritet të përdorin raftet për të rregulluar pllakat e tyre.

Pllakat në lojë

Përpara se lojtarët të marrin pjesë në këtë lojë, ata duhet të kuptojnë çdo pllakë. Ashtu si pokeri, qëllimi i kësaj loje është të arrijë grupin më të lartë të pllakave. Lojtarët duhet të mësojnë se çfarë janë këto grupe në mënyrë që të jenë gati për të luajtur Mahjong.

Shënimi në lojën Mahjong

Rezultati i thjeshtë do t'u japë lojtarëve një pikë të vetme. Por loja ka modele të tjera më të ndërlikuara të shënimit. Për shembull, një pikë bonus mund t'u japë lojtarëve një pikë shtesë për të fituar duke përdorur pllakën e fundit ose për të mos e hedhur atë. Prandaj, lojtarët duhet të kuptojnë variacionet e rezultateve përpara se të luajnë.

Procesi i lojës

Çdo lojtar duhet t'u japë kundërshtarëve të tjerë një shans për të kërkuar një pllakë të hedhur poshtë. Një lojtar që pretendon një pllakë të hedhur i jepet përparësia në lojë. Por nëse asnjë person tjetër nuk e pretendon atë, lojtarët e tjerë kanë gjithashtu lirinë për ta kërkuar atë.

Objektivi i Mahjong

Lojtarët fokusohen në marrjen e të katërmbëdhjetë pllakave në një palë dhe katër grupe të ndryshme. Një palë e vetme është e ngjashme me pllakat në këtë lojë. Kompletet mund të jenë një ushqim ose goditje me grusht. Por lojtarët duhet të mbajnë mend se një pllakë mund të mos përdoret në dy grupe të ndryshme në të njëjtën kohë.

Fundi i dorës në Mahjong

Kjo lojë përfundon kur një lojtar zbulon dhe deklaron dorën e plotë që ka një palë të vetme dhe katër grupe të ndryshme. Megjithatë, nëse asnjë lojtar nuk e zbulon Mahjong para se të mbarojë muri i kësaj loje, gjithçka konsiderohet si një barazim dhe tregtarët duhet të rimarrëveshjen.

Kong në këtë lojë

Disa lojtarë zgjedhin të luajnë lojën duke përdorur një Kong. Kur bëhet fjalë për Kongun, rregullat e kërkesës për një pllakë të hedhur mbeten të pandryshuara. Megjithatë, lojtarët që plotësojnë Kongun në lojë do të tërheqin menjëherë një pllakë shtesë përpara se të ndodhë procesi i hedhjes.

Lajmi i fundit

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar
2022-09-05

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar

Lajme