Lajme

November 7, 2019

Udhëzuesi i një lojtari për të fituar betejat e pokerit të verbër kundër të verbërve

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
LocaliserArdit KrasniqiLocaliser

Betejat fituese të pokerit kundër të verbërve e bëjnë pokerin interesant dhe fitimprurës. Ky artikull synon të ndihmojë lojtarët të mësojnë se si të përfitojnë nga këto beteja.

Udhëzuesi i një lojtari për të fituar betejat e pokerit të verbër kundër të verbërve

Si të fitoni betejat e pokerit të verbër kundër të verbërve

Betejat e verbër kundër të verbërve ndodhin shumë më tepër kohët e fundit sesa ndodheshin më parë. Shumica e lojtarëve, si amatorë ashtu edhe profesionistë, zakonisht e neglizhojnë këtë pjesë të lojës. Kjo hap një mundësi për të fituar më shumë para duke maksimizuar në betejat.

Një lojtar mund të përdorë një sërë metodash për të përmirësuar strategjinë ose madje të adoptojë një qasje të re që ai përdor gjatë situatave të verbër dhe të verbër. Më poshtë janë disa këshilla që sugjerojnë dorën që një lojtar duhet të luajë para-flop dhe efektet që do të kenë vargjet para-flop në lojën pas-flop.

Duke luajtur një gamë të gjerë duarsh para-Flop

Kjo këshillë e lehtë kërkon vetëm që një lojtar të mësojë përmendësh dy vargje. Gama e parë është diapazoni i vogël i hapjes së verbër. E dyta është diapazoni mbrojtës i blindit të vogël kundrejt atij të madh, i cili mund të ndahet më tej në duart në 3-bete me dhe duart për të thirrur.

Shumica e lojtarëve, veçanërisht ata rekreativë, zakonisht mbi-palosin blind-in e tyre të vogël kundrejt blingut të madh të hapur. Hapja e një numri të madh duarsh do ta ndihmojë gjithmonë një lojtar që të përfitojë nga kjo. Çalimi i një game të gjerë duarsh nga të verbërit e vegjël gjithashtu ka një rast të fortë, megjithëse strategjia është më e ndërlikuar.

Mbrojtja e lirshme Post-Flop

Gama e post-flopit janë zakonisht më të gjera se zakonisht për të verbërit kundrejt të verbërve. Gama më e gjerë shkaktohet nga diapazon më të gjerë para-flop, që do të thotë se më pak çifte dhe më pak çifte të tepërta bëhen në flop. Një lojtar duhet të mbrohet më gjerë kundër basteve c duke përdorur duar ose duar më të dobëta me probabilitet të lartë përmirësimi.

Kur një lojtar bie në top çift, ai duhet të thërrasë shumicën e kohës. Çifti i sipërm është zakonisht një dorë e fortë kur rrëzohet herët. Kur flopped blind vs blind, është edhe më i fortë. Gjithçka, megjithatë, varet nga bordi. Nëse bordi nuk funksionon mirë, një lojtar duhet të paloset.

Mbrojtja e kufijve më të dobët

Një lojtar mund të mbrojë rrezet e tij më të dobëta duke përfshirë disa duar të forta kur ai është jashtë pozicionit dhe kontrollon. Dështimi për ta bërë këtë mund të lejojë që një kundërshtar të bëjë bllof dhe të shfrytëzojë lojtarin. Pa një dorë që ai do të thërriste, lojtari duhet të vë bast në flop dhe të kthehet.

Që një lojtar të kontrollojë dhe të mbrojë rrezen e tij, ai duhet të marrë në konsideratë kandidatë të tillë si çiftet kryesore me goditje të ulëta, çiftet e forta xhepi dhe grupi i lartë. Gjithashtu, kur një lojtar është në pozicion, ai duhet të marrë parasysh kontrollimin e disa duarve që mund të përmirësohen në rrugët e mëvonshme ose që mund të thërrasin sonda kthese.

Të rejat e fundit

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta
2023-11-02

Optimizoni shëndetin tuaj me ushtrime të rregullta

Lajme