Si ndikon madhësia e kuvertës së Blackjack në skajin e shtëpisë

Lajme

2019-09-12

Shumica e lojtarëve të Blackjack janë gjithmonë në kërkim të mënyrave për të përmirësuar shanset e tyre për të fituar në tavolinë. Një nga mënyrat më të lehta për të përmbushur këtë objektiv është të gjesh një lojë që ofron një pagesë 3:2 kur shpërndahet një blackjack natyral.

Si ndikon madhësia e kuvertës së Blackjack në skajin e shtëpisë

Shtëpia ka një avantazh relativisht më të lartë për një lojë blackjack prej 6:5. Skaji i shtëpisë bëhet edhe më i lartë sa herë që lojtarët nuk arrijnë të përdorin një strategji të përsosur bazë. Shumica e kazinove zakonisht i lejojnë lojtarët të përdorin një kartë strategjie. Fatkeqësisht, pavarësisht se e dinë se si ndihmojnë kartat e strategjisë, disa lojtarë vendosin të mos i përdorin ato fare.

Numri i kuvertës

Gjuajtësit mund të përdorin një opsion tjetër për të përmirësuar avantazhin e tyre, edhe pse shpesh anashkalohet - përcaktimi i numrit të kuvertave. Lojtarët e Blackjack duhet të përqafojnë faktin që skaji i shtëpisë është drejtpërdrejt proporcional me numrin e kuvertave në lojë. Sa më i vogël të jetë numri i kuvertave, aq më i ulët është skaji i shtëpisë.

Të luash vetëm me më pak kuvertë, megjithatë, nuk është mënyra e vetme për të ulur skajin e shtëpisë. Lojtarët gjithashtu mund të përfitojnë nga një sërë rregullash blackjack për ta bërë lojën më miqësore për lojtarët. Kur të gjitha rregullat në blackjack mbeten të njëjta, shtëpia do të ketë një avantazh më të ulët, pavarësisht nëse paguan 3:2 ose 6:5.

Dallimet e lojës bazuar në madhësinë e kuvertës

Ekziston një ndryshim në mënyrën se si luhen lojërat me një dhe me dy kate krahasuar me lojërat me gjashtë dhe tetë kuvertë. Blackjack me gjashtë dhe tetë kuvertë janë ato që lojtarët shohin zakonisht në kazino. Letrat shpërndahen me fytyrë lart nga një makineri me përzierje të vazhdueshme ose një këpucë.

Për blackjack-un me një dhe me dy kate, tregtari ua hedh letrat lojtarëve me fytyrë poshtë. Që një lojtar të godasë, atij i kërkohet të rrëshqasë kartën. Pasi lojtari rrokulliset kartën nëse ai trajtohet me një blackjack. Për të ndarë ose dyfishuar, lojtari i kthen letrat dhe i shton paratë bastit të tij.

Rregullat themelore të Blackjack

Disa rregulla bazë të blackjack-ut mund të zbatohen ndryshe në kazino të ndryshme. Një shembull i mirë është se lojtarët nuk lejohen të prekin paratë kur janë gati të qëndrojnë. Kështu, lojtari duhet të rrëshqasë letrat nën bast pa i prekur në asnjë mënyrë bastet e tij.

Lojtarët e Blackjack kanë preferenca të ndryshme. Për shembull, disa mund të preferojnë një lojë që përdor një makinë të vazhdueshme të përzierjes, ndërsa të tjerëve nuk e pëlqejnë atë. Lojrat blackjack në katran, megjithatë, duket se janë preferenca për shumë njerëz. Kjo për shkak se ul skajin e shtëpisë, e bën më të lehtë gjurmimin e kartave dhe loja është pak më e ngadaltë.

Të rejat e fundit

Kërkoni një bonus të rimbushjes së kazinosë deri në 200 € në 24Slots
2023-05-30

Kërkoni një bonus të rimbushjes së kazinosë deri në 200 € në 24Slots

Lajme

Promocion i kazinosë

1xBet:Deri në 1500 €
Luaj tani
Betwinner
Betwinner:390 € Me kod bonus CASINORANK
22BET
22BET:Deri në 300 €