Një Udhëzues i Detajuar për Sigurimin Blackjack

Blackjack

2021-03-31

Eddy Cheung

Ndërsa shumica blackjack lojtarët e shohin atë si një të keqe të domosdoshme, të tjerë e konsiderojnë sigurimin e blackjack-ut si shpëtimtar kur godet fatkeqësia. Prandaj, është e sigurt të thuhet se sigurimi i blackjack-ut është një nga temat më ndarëse në botën e lojërave të fatit. Pra, nëse jeni ende i ri në blackjack, ky artikull do t'ju ofrojë të gjitha detajet në lidhje me sigurimin e blackjack dhe pse duhet të mbani një distancë të sigurt. Lexo!

Një Udhëzues i Detajuar për Sigurimin Blackjack

Çfarë është sigurimi blackjack?

Sigurimi i Blackjack-ut është një bast anësor që u jepet lojtarëve nëse karta e sipërme e tregtarit është një ACE. Siç sugjeron emri, ai vepron si sigurim nëse dora e tregtarit është një 'blackjack'. Në mënyrë tipike, një bast sigurimi është gjysma e bastit origjinal dhe paguan 2 me 1. Me fjalë të tjera, shuma maksimale e lejuar është gjysma e bastit kryesor të lojtarit.

Gjithashtu, basti anësor përfundon vetëm pasi tregtari zbulon kartën e tij/saj të dytë. Nëse është një mbret, mbretëreshë, jack ose dhjetë, tregtari mund të bëjë një blackjack. Në këmbim, një lojtar mund të fitojë bastin e sigurimit. Nëse jo, ju mund të humbni bastin e sigurimit, por prapë mund të fitoni aksionin origjinal.

Shembull sigurimi Blackjack

Para së gjithash, ia vlen të merrni sigurim nëse blackjack-u që po luani i lejon tregtarit të qëndrojë vetëm në soft 17. Gjithashtu, duhet të keni 20, 19 ose 18. Përndryshe, dora juaj mund të mos e mundë tregtarin.

Për shembull, ju vizitoni tuajin kazino e preferuar live online dhe vendosni një bast prej 5 dollarësh blackjack. Pas kësaj, ju jepet një nëntë ose Jack of Hearts, dhe një ACE është karta e sipërme e tregtarit. Tani ju vendosni të merrni sigurimin prej 2,5 dollarësh, që është gjysma e bastit tuaj origjinal. Më pas, tregtari zbulon dhjetë si kartën e tij të dytë. Në këmbim, basti i sigurimit do të paguajë 2 me 1 dhe do të prishet në dorën tuaj.

Kur është e nevojshme të merrni sigurim

Marrja e sigurimit gjatë një loje blackjack mund të jetë e parezistueshme nëse një ACE merr kartën e sipërme të tregtarit. Ekziston një probabilitet 1 deri në 3 që karta pasuese të ketë një kartë me 10 vlera, në atë rast. Por nëse nuk po numëroni letrat, nuk ia vlen të rrezikoni paratë tuaja të fituara me vështirësi në sigurimin e blackjack-ut. Matematikisht, marrja e sigurimit nga blackjack do të rezultojë në humbje në fund.

Në përgjithësi, ju mund të fitoni bastin tuaj të sigurimit vetëm nëse karta e vrimës së tregtarit është një kartë me vlerë 10. Siç u tha më parë, ju duhet të jeni një sportel ekspert i kartave për të ditur me siguri shumën e mbetur në kuvertë. Pra, nëse jeni të gjelbër për numërimin e letrave, qëndroni larg këtij basti pinjoll.

Sigurimi Blackjack, shanset, çmimi dhe avantazhi i shtëpisë

Pra, cilat janë shanset e sigurimit të blackjack? Probabiliteti që tregtari të shpërblejë një blackjack kur luan një lojë të zakonshme tavoline është 9:4. Megjithatë, shanset që një lojtar të fitojë një bast sigurimi nuk janë të ngjashme dhe mund të ndryshojnë në varësi të numrit të kuvertave dhe letrave me 10 pikë të shpërndara tashmë. Me pak fjalë, shanset janë të mbërthyera kundër lojtarit.

Kur bëhet fjalë për çmimin, lojtari mund të fitojë vetëm nëse karta e tregtarit me fytyrë poshtë është 10. Në këtë rast, pagesa e sigurimit është 1:1. Nëse dora e lojtarit është një blackjack, pagesa është 3:2 ose 3 dollarë për çdo dy baste ose 1.5 herë bast.

Së fundi, një sigurim i vetëm në kuvertë blackjack ka një avantazh të pjerrët të shtëpisë prej rreth 5.8%. Por vlen të përmendet se ka të ngjarë të luani blackjacks moderne me 6 deri në 8 kuvertë. Në raste të tilla, buza e shtëpisë mund të arrijë 7.5%.

Sigurimi Blackjack: Këshilla përfundimtare

Nëse jeni një sportel ekspert i kartave, atëherë sigurimi i blackjack mund të jetë shumë fitimprurës. Numëruesit e letrave kanë një ide të përafërt të numrit të letrave me 10 pikë që mbeten në një kuvertë. Gjithashtu, pagesa është e bukur nëse tashmë keni një blackjack në dorë. Siç u tha, shanset janë gjithmonë kundër lojtarit. Ajo që është më e keqja, sigurimi kur luani blackjacks me shumë kuvertë do t'ju ekspozojë ndaj një avantazhi shumë të lartë të shtëpisë. Bëhu i mençur!

Të rejat e fundit

Pragmatike Play Delights Live Kazino Lojtarët me Snakes & Ladders Live
2023-05-25

Pragmatike Play Delights Live Kazino Lojtarët me Snakes & Ladders Live

Lajme

Promocion i kazinosë

1xBet:Deri në 1500 €
Luaj tani
Betwinner
Betwinner:390 € Me kod bonus CASINORANK
22BET
22BET:Deri në 300 €