Kushtet e gabuara që duhet të dini përpara se të luani në një format tregtari të drejtpërdrejtë

Ardit Krasniqi
WriterArdit KrasniqiWriter
Fact CheckerClara McKenzieFact Checker

Craps është një nga lojërat e kazinosë në internet më miqësore për lojtarët. Është e thjeshtë të luash, dhe bastet me para të barabarta u japin lojtarëve pothuajse 50% mundësi për të fituar. Por është një gabim i thjeshtë të mendosh se mund të bëhesh një lojtar i suksesshëm i craps live pa i kuptuar frazat dhe terminologjitë në këtë lojë tavoline. Në dritën e kësaj, ky artikull diskuton fjalorin e termave craps dhe lingos për të zotëruar përpara se të luani. Bëjeni gati fletoren tuaj!

Kushtet e gabuara që duhet të dini përpara se të luani në një format tregtari të drejtpërdrejtë

Terma të ndryshëm të përdorur në lojërat e drejtpërdrejta në internet

TermExplanation
2-wayA wager made on a single roll for both the player and the dealer.
3-wayA bet placed on numbers 2, 3, and 12 in a single roll.
5-countA craps strategy that protects players from losing money on shorter rolls.
AceBetting on the next roll resulting in a hard 2 (1+1), also known as Snake Eyes.
Ace DeuceBetting on the next roll resulting in a 3 (2+1).
Any 7Placing a bet predicting the outcome will be a 7.
ArmA person with exceptional skills at throwing dice.
Big RedPlacing a wager on any 7 to appear.
Betting RightPlacing bets on the Come and Pass Line.
Betting WrongPlacing bets on the Don't Come and Don't Pass Line.
BoxmanThe casino employee who supervises a craps table.
Box numbersPlace numbers including 4, 5, 6, 8, 9, and 10.
BoxcarsA craps roll or bet of 12.
Big 6Betting on a 6 coming up before a 7.
Big 8Betting on an 8 coming up before a 7.
Center fieldBetting that the next roll will be a 9.
Cold tableA term used when players don't hit the established craps point.
Come outThe first roll by the shooter, made before establishing a point.
Crap outRolling 2-3-12 on the come-out roll.
Don't ComeWagering that the shooter will roll a 7 before a chosen number.
Don't PassBetting against the come-out roll, predicting a 2-3-12.
End of the RaceA bet that the next outcome will be a 7.
Even MoneyBets with a 1:1 payout, such as Pass Line and Come bets.
Fever FiveRolling a 5 in craps.
Front LineAnother term for Pass Line bets.
GeorgeA player who often tips the live dealers.
Hard NumberAn outcome of a pair of numbers, like 1+1 resulting in a hard 2.
Hi-LoA single-roll wager on 12 and 2.
Hot TableA craps table where players often win. Also known as hot dice.
HighBetting that the outcome will be a 12.
Inside BetsBets on place number bets like 5, 6, 8, and 9.
Insurance BetsA wager to protect players from losing by placing multiple bets.
LowA single-roll wager for a 2.
NaturalPredicting that the come-out roll will be a 7 or 11.
NinaBetting or rolling a 9.
OffHaving a wager that is not in play, or referring to a come-out roll without an established point.
OnReferring to a wager already in play, or an already established point.
Pass LineBetting that the come-out roll will be a 7 or 11.
PointAn established number after the come-out roll.
Proposition BetsWagers made at the center of the craps table.
Right PlayerPlayers who wager on Come and Pass Line bets.
Scared MoneyA player who doesn't have enough funds to continue playing.
ShooterThe player who rolls the dice.
Six AcePredicting that the next throw will result in a 7 (5+2).
Square PairA hard 8 (4+4).
StrokerA player who makes complicated wagers, giving live dealers more work.
TokeTipping the live craps dealer.
True OddsThe actual craps odds for a payout where the house advantage is 0%.
Two AcesWhen the outcome of a throw is a hard 2 (1+1).
Up Pops the DevilReferring to the next bet being a 7 (5+2).
Wrong BettorA player who bets against the shooter, often betting on Don't Come and Don't Pass Line outcomes.
Yo ElevenPredicting that the next roll will result in an 11 (6+5).

Kushtet më të zakonshme të lojës "Live Craps" dhe si t'i mësoni lehtësisht ato

Kuptimi më i zakonshëm Craps live Kushtet e lojës mund të përmirësojnë shumë përvojën tuaj të drejtpërdrejtë të kazinosë në internet dhe t'ju bëjnë të ndiheni më të sigurt në tryezën virtuale të lojërave. Le të zbërthejmë disa këshilla se si t'i mbani mend dhe t'i kuptoni me lehtësi këto terma.

  • Së pari, përqendrohuni në termat thelbësorë si "Pass Line", "Come Out" dhe "Point". "Pass Line" është një bast themelor, duke parashikuar një 7 ose 11 në ndeshjen e daljes, dhe "Come Out" i referohet rrotullimit fillestar të gjuajtësit. Nëse gjuajtësi vendos një numër, kjo është "Pika"
  • Më pas, njihuni me numrat bazë, si 2, 3, 7 dhe 12, pasi ato shfaqen shpesh në mut. "Crap Out" ndodh kur gjuajtësi hedh 2, 3 ose 12 në listën e daljes, ndërsa 7 është një numër i konsiderueshëm në baste të ndryshme.
  • Mësoni kushtet për stilet e basteve si "Basti i drejtë" dhe "Basti i gabuar". E drejta e bastit përfshin baste në linjën e kalimit, ndërsa bastet e gabuara përfshijnë baste "Mos eja" dhe "Mos kalo".
  • Mos harroni "Hard Numbers" si "Hard 2" (1+1) ose "Hard 8" (4+4). Këto i referohen rezultateve kur të dy zarat tregojnë të njëjtin numër.

Mbani mend, praktika e bën të përsosur. Shumë kazino të drejtpërdrejta në internet ofroni mënyra të lojës falas, duke ju lejuar të praktikoni pa rrezikuar para të vërteta. Dhe, ndërsa luani, kushtojini vëmendje kushteve përdorur nga tregtarët e drejtpërdrejtë; mund të ndihmojë në përforcimin e të kuptuarit tuaj.

Së fundi, hidheni hap pas hapi. Përpjekja për të mësuar të gjitha termat menjëherë mund të jetë dërrmuese. Filloni me bazat, duke përfshirë gradualisht terma më të avancuar ndërsa bëheni më të kënaqur me lojën. Së shpejti, do të lundroni me besim në botën emocionuese të Live Craps në kazinotë online.

About the author
Ardit Krasniqi
Ardit Krasniqi
About

Ardit, një shqiptar i krenar, kombinon me mjeshtëri dashurinë e tij për lojrat e kazinos me aftësinë e tij gjuhësore. Si një lokalizues i udhëzimeve për kazino online, puna e tij është e pasur me nuancat kulturore.

Send email
More posts by Ardit Krasniqi

Çfarë është "Pass Line" në Live Craps?

"Linja e kalimit" është një bast themelor në formatin e tregtarit të drejtpërdrejtë. Ai parashikon që renditja e daljes do të rezultojë në një 7 ose 11, duke fituar edhe para. Nëse rrotullimi është 2, 3 ose 12, është një "Crap Out", që rezulton në një humbje.

Çfarë do të thotë "Basti i gabuar" në Craps Live?

"Basti i gabuar" në lojërat e drejtpërdrejta përfshin vënien e basteve në linjën "Mos eja dhe mos kalo". Lojtarët që vënë bast gabim janë në thelb bast kundër gjuajtësit dhe pikës së vendosur.

Cilat janë "Numrat e Vështirë" në Craps Live?

"Numrat e vështirë" në lojërat e drejtpërdrejta i referohen rezultateve ku të dy zaret tregojnë të njëjtin numër. Për shembull, "Vështirë 2" është kur të dy zarat tregojnë 1, dhe "Vështirë 8" është kur të dy tregojnë 4.

Si funksionon lista "Come Out" në Live Craps?

Roli "Dil jashtë" është rrotullimi fillestar i gjuajtësit në lojërat e drejtpërdrejta. Ai përcakton nëse loja vazhdon për të vendosur një pikë. Rrotullimi i një 7 ose 11 në listën e daljes rezulton në një fitore, ndërsa 2, 3 ose 12 çon në një "Crap Out"

Cila është rëndësia e numrit 7 në Live Craps?

Numri 7 ka një rëndësi të madhe në lojërat e gjalla. Është një rezultat i zakonshëm dhe lidhet me baste të ndryshme. Rrotullimi i një 7 pas vendosjes së pikës zakonisht përfundon kthesën e gjuajtësit dhe mund të ndikojë në baste të ndryshme në tryezë.

Ballafaqimi me Live Craps: Strategjitë e Lojërave për Fillestarët

Ballafaqimi me Live Craps: Strategjitë e Lojërave për Fillestarët

Live Craps, një lojë plot emocione dhe pritje, tani është një përvojë emocionuese në kazinotë e tregtarëve të drejtpërdrejtë në internet. Për fillestarët, loja mund të duket paksa e frikshme me ritmin e saj të shpejtë dhe opsionet e ndryshme të basteve. Megjithatë, me qasjen e duhur, Craps live bëhet jo vetëm e këndshme, por edhe një mundësi e shkëlqyer për të zhvilluar aftësitë strategjike të lojërave. Ky artikull synon të çmitizojë Craps për të sapoardhurit, duke ofruar strategji të drejtpërdrejta që e bëjnë hyrjen në botën e Krapeve të drejtpërdrejta në internet, argëtuese dhe shpërblyese. Pavarësisht nëse hidhni zare për herë të parë ose kërkoni të përmirësoni qasjen tuaj, këto këshilla do t'ju vendosin në rrugën drejt suksesit.

Baste dhe pagesa të drejtpërdrejta në internet

Baste dhe pagesa të drejtpërdrejta në internet

Craps live online është një lojë zbavitëse që po fiton popullaritet në mesin e lojtarëve që duan të shijojnë emocionet e kazinosë nga komoditeti i shtëpive të tyre. Lojtarët në këtë lojë vënë bast në rezultatin e hedhjes së dy zarave dhe do të fitojnë shumë nëse bastet e tyre janë të suksesshme. 

Craps Online vs Craps me tregtar të drejtpërdrejtë

Craps Online vs Craps me tregtar të drejtpërdrejtë

Craps është një lojë e njohur kazino që është luajtur me shekuj. Me rritjen e teknologjisë, loja ka evoluar duke përfshirë versione online dhe të drejtpërdrejta të tregtarëve. Të dy "Craps" me tregtar të drejtpërdrejtë dhe "Craps në internet" ofrojnë avantazhet dhe disavantazhet e tyre unike.

Këshilla dhe Përmbledhje e mirësjelljes për lojërat e drejtpërdrejta në internet

Këshilla dhe Përmbledhje e mirësjelljes për lojërat e drejtpërdrejta në internet

Një lojë e pëlqyer e kazinosë që mund të shijohet nga komoditeti i shtëpisë tuaj është lojërat e drejtpërdrejta në internet. Ndërsa mund të duket frikësuese për lojtarët e rinj, me njohuritë e këshillave dhe etiketave, çdokush mund të bëhet një lojtar i aftë dhe me vetëbesim. 

Të mirat dhe të këqijat e Craps Live Online

Të mirat dhe të këqijat e Craps Live Online

Për shumë vite, njerëzit kanë pëlqyer duke luajtur lojën e kazinove me mut. Craps më parë luhej vetëm në kazino fizike, por që nga zhvillimi i lojërave të fatit në internet, lojtarët nga e gjithë bota kanë qasje në këtë tani. Craps online live është një mënyrë argëtuese për të luajtur lojën nga komoditeti i shtëpisë tuaj.