Cili është gabimi i lojtarit të fatit?

Lajme

2020-01-19

Kumarxhinjtë kanë shumë besime të veçanta që nuk qëndrojnë kurrë deri në shqyrtim. Besimet njihen si gabime të kumarxhinjve dhe mund të çojnë në humbje të mëdha.

Cili është gabimi i lojtarit të fatit?

Gjithçka që duhet të dini për gabimet e kumarxhinjve

Gamblers Gamblers është një besim irracional se nëse diçka ndodh shpesh gjatë një periudhe, atëherë ka shanse që së shpejti të jetë më e rrallë dhe anasjelltas. Është mendimi që shumica e lojtarëve në internet e kanë atë, pavarësisht nëse janë fillestarë apo me përvojë. A është një besim i mirë?

Disa kumarxhinj mbështeten në idenë kur marrin vendimet e tyre për bastet, diçka që çon në shumë gabime. Për të zotëruar lojërat e fatit, do t'ju duhet një pjesë e mirë e pasurisë, por do t'ju duhen shumë ditë për të qëndruar një hap përpara. Kjo është krejtësisht e kundërta e gabimit të lojërave të fatit. Ju nuk keni nevojë të mbështeteni në asnjë ide.

Shembuj të gabimeve të kumarxhinjve

Shembulli më i thjeshtë i gabuar i kumarxhinjve është rrokullisja e monedhave që duan nëse janë të drejta. Për shembull, nëse i ktheni monedhat 10 herë radhazi, do të prisnit tokë në bisht 5 herë dhe koka 5 herë. Por nëse eksperimentoni, ka të ngjarë të merrni 4 bishta dhe 6 koka, ose një rezultat tjetër të ndryshëm.

Kjo është për shkak se kur hedh çdo ngjarje do të jetë e pavarur. Ai do të jetë plotësisht i pavetëdijshëm dhe i shqetësuar për çdo gjë që ka ndodhur në rrokullisjen e mëparshme. Gabimi i lojtarit të njohur gjerësisht ndodhi në kazinonë Monte Carlo në vitin 1913, kur rrota rrotulluese e ruletit e uli topin në të zezë 26 herë me radhë. Bastorët humbën miliona.

E vërteta rreth sistemeve të basteve

Pavarësisht nëse jeni një ruletë, craps, baccarat, ose ndonjë entuziast tjetër i lojërave të fatit, do të hasni shumë lloje sistemesh bastesh. Teknika më e njohur është metoda Martingale, e cila kërkon që bastorët të dyfishojnë bastin e tyre të mëparshëm nëse fitojnë ose humbasin. Nëse humbisni, mund të humbni edhe më shumë para.

Edhe pse sistemet e basteve nuk janë aq të këqija, makinat e basteve do t'ju detyrojnë të merrni një qasje të disiplinuar kur vendosni bastet tuaja. Shumica e bastorëve përdorin gabimisht statistikat. Dije se çdo ngjarje është e pavarur - probabiliteti për një rezultat nuk ndryshon kurrë me çdo përvojë. Bazimi i basteve tuaja në rezultatet e mëparshme është një gabim.

Shmangia e gabimit

Edhe pse shumica e njerëzve pranojnë se monedhat nuk kanë ndonjë memorie, lojtarët besojnë në gabimin e lojtarit të fatit. Edhe më keq, besimi i rremë është më i përhapur kur luani kumar. Kur dikush përpiqet të fitojë, ka të ngjarë të bjerë në grackë. Nëse jeni viktimë e gabimeve të kumarxhinjve, dijeni se nuk jeni vetëm.

Shumica e kumarxhinjve, duke përfshirë edhe ata më të aftët, besojnë se ngjarjet e së kaluarës ndikojnë në të ardhmen. Duke pranuar se arsyetimi është i dështuar, do të jeni disa hapa përpara të tjerëve. Mos shikoni modelet dhe përpiquni të kuptoni ngjarjen e ardhshme të mundshme. Gabimi i lojtarit është vërtetuar tashmë se rezulton në humbje të mëdha.

Lajmi i fundit

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar
2022-09-05

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar

Lajme