Si të shmangni gabimet e lojtarit kur luani poke

Lajme

2020-09-28

Gabimi i lojtarit të fatit është ai që prek shumicën, nëse jo të gjithë, lojtarët e kazinosë. Mund të përshkruhet si besimi se një ngjarje ka të ngjarë të ndodhë më rrallë në të ardhmen nëse ka ndodhur më shpesh brenda një periudhe të caktuar ose anasjelltas. Gabimi i lojtarit të fatit konsiderohet një gabim, sepse nuk llogarit asgjë. Ngjarjet e mëparshme nuk mund të ndikojnë në probabilitetin që një ngjarje të ndodhë nëse secila ngjarje është e pavarur. Për shembull, në poker, shanset e një lojtari për të goditur një flush nuk rriten edhe pasi e humb atë në 30 raundet e mëparshme.

Si të shmangni gabimet e lojtarit kur luani poke

Të kuptuarit e logjikës prapa gabimeve të kumarxhinjve

Çdo lojtar duhet të kuptojë se çfarë nënkupton gabimi i lojtarit. Kjo ndodh sepse ndodh në mënyra të ndryshme gjatë një loje pokeri. Për shembull, shanset që lojtarit më të keq në tavolinë, ndërsa luan live, t'i jepen një palë ase janë të ngjashme me ato të lojtarit më të mirë. Shumica e lojtarëve të pokerit janë supersticioz, gjë që i bën ata sylesh ndaj gabimeve. Një lojtar duhet gjithashtu të marrë parasysh të heqë dorë nga të gjitha bestytnitë që mund të ndikojnë në vendimet e tij, për të përmirësuar shanset e tij për të fituar. Kjo do t'i ndihmojë ata të shmangin rënien në grackën e gabimeve të kumarxhinjve pa e ditur, edhe kur ata nuk e kuptojnë pak se si funksionon.

Vendimet e rastësishme

Një lojtar pokeri gjithashtu mund të shmangë gabimet e lojtarit duke randomizuar vendimet. Me rastësi, një lojtar ka më pak gjasa të bazojë ndonjë nga vendimet e tij të lojës në një ndodhi të mëparshme. Kjo për shkak se çdo vendim bazohet në diçka të ndryshme, si leximi i tenxhere, sjellja e kundërshtarëve ose patate të skuqura të mbetura, ndër të tjera. Gabimi i lojtarit të fatit mund të ndikojë gjithashtu në procesin e rastësisë. Kështu, një lojtar duhet të përcaktojë një mënyrë efektive të randomizimit të vendimeve, e cila nuk do të përfshijë asnjë ndikim nga faktorë të tillë si emocionet dhe zgjedhjet e mëparshme. Randomizimi mund të bazohet në një model të paracaktuar, pozicion, një gjenerues numrash të rastësishëm ose një rrokullisje monedhë.

Shmangia e Strategjisë Martingale

Strategjia Martingale përfshin dyfishimin e parave të humbura pas çdo loje, duke shpresuar se i njëjti rezultat negativ nuk mund të ndodhë shumë herë radhazi. Kështu, një fitore do t'i lejojë një lojtari të rikuperojë të gjitha paratë e humbura. Strategjia është e zakonshme në ruletë, megjithëse disa lojtarë pokeri gjithashtu e përdorin atë. Strategjia Martingales bazohet në gabimin e lojtarit të fatit sepse bazohet në idenë se rezultatet e mëparshme do të ndikojnë në rezultatet e ardhshme. Duke shmangur strategjinë dhe të gjitha strategjitë e tjera të bazuara në të njëjtin koncept, një lojtar mund të jetë i sigurt se gabimi i lojtarit nuk do të ndikojë në lojën e tij.

Një Udhëzues Lojtari për të Shmangur Rënien në Gabimet e Kumarxhinjve

Gabimi i lojtarit të lojërave prek shumë lojtarë të pokerit. Ky artikull ndan disa këshilla për t'i shpëtuar lojtarët e pokerit nga rënia viktimë e gabimeve të kumarxhinjve.

Lajmi i fundit

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar
2022-09-05

Ezugi merr licencën e lakmuar të Kazinosë Live në Mbretërinë e Bashkuar

Lajme